Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

A lánya szerint az elfogása után ölték meg bin Ladent

Az al-Arabíja arab hírtelevízió az egyik műsorában helyet adott annak a feltevésnek, hogy Oszama bin Laden terrorista vezért elfogták, és csak utána ölték meg az amerikai kommandósok.

A televízió szerint egy pakisztáni hírszerzési forrás "bin Laden lányát idézve azt mondta, hogy az al-Kaida vezetőjét nem a házában ölték meg, hanem letartóztatták, és később ölték meg". A tévé a forrást közelebbről nem jelölte meg, amint a lány nevét sem. Leon Panetta amerikai hírszerzési főnök szerint bin Laden családjának életben maradt tagjai jelenleg pakisztáni őrizetben vannak. A CIA kérte, hogy további információgyűjtés céljából kihallgathassa őket, amire Iszlámábádban ígéretet tettek.
Az amerikai CBS televízió azt a bizalmas értesülést kapta kongresszusi körökből, hogy bin Ladennél 500 euró készpénzt és két telefonszámot találtak a ruhájába bevarrva. Erről állítólag Panetta tájékoztatta a törvényhozás vezetőit. A felfedezés a tévé szerint arra utal, hogy bin Laden felkészült arra, hogy bármely pillanatban elmeneküljön, ha az amerikaiak lecsapnak rá.
Arra a kérdésre válaszul, hogy miért őrizték olyan kevesen a terrorista vezért, Panetta azt a véleményét hangoztatta, hogy bin Laden azt hitte: a védelmét szolgáló hálózat van annyira erős, hogy ő elmenekülhessen, mielőtt a támadók behatolnak az épületbe.
A Reuters brit hírügynökség által megszerzett fényképeken három férfi véres holtteste látszik. A képeket pakisztáni hírszerzők készítették a helyszínen, mintegy egy órával az amerikai akció után. A halottak közül kettőn hagyományos pakisztáni öltözék, a harmadikon póló volt. Egyikük sem hasonlít bin Ladenre. A felvételeken fegyver nem látszik, de olyan közelségből készültek, hogy gyakran nem mutatják a kezeket, karokat. Más, később készült fényképeken látszik az akcióban tönkrement és ezért felrobbantott amerikai helikopter roncsa. A farokrész szokatlan, ami korábban nem ismert lopakodó képességre utalhat a brit hírügynökség szerint, amely meg van győződve róla, hogy a képek eredetiek.

Olvasóink írták

 • 7. elemér 2011. május 06. 18:10
  „- Ki az abszolút szerencsétlen?
  - ???
  - Aki beleesik a WC-be és a lehúzóba kapaszkodik!”
 • 6. janika 2011. május 06. 09:29
  „Naná, hogy inkább eltették láb alól , mint, hogy fény derüljön a szept. 11.-i rombolásra.”
 • 5. janika 2011. május 06. 09:27
  „Ja, Győrbe ment volna lapos elmér-t! Lehet5,hogy az hiányzott a" pilóta nélküli " afgán helykecske szárnyas repülőkből. Ikertornyokat rombolni!”
 • 4. elemér 2011. május 06. 09:11
  „bin Ladennél 500 euró készpénzt és két telefonszámot találtak a ruhájába bevarrva. Györbe készült, ujvárosba.”
 • 3. schvegerimre 2011. május 05. 17:54
  „Ez jó hir!DE!Kicsi országunk legális terroristáit:a volt és jelenlegi kormányzó "urak"-at mikor kapják el igy!?”
 • 2. Szabra 2011. május 05. 14:36
  „A CIA alkalmazhatna egy hivatásos tulajdonképpen- magyarázót a gyurcsány-csapatból, nékik van praxisuk a kimagyarázkodásból és a csípőből hazudozásra is. Tőlük még az amerikaiak is tanulhatnak........”
 • 1. háté 2011. május 05. 14:20
  „Megölték, hogy ne tehessen terhelő vallomást! - csak ennyi történt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 év börtönre ítélték a volt egyiptomi belügyminisztert

Korrupcióért, pénzmosásért és törvénytelen meggazdagodásért 12 évi börtönre ítélte egy kairói… Tovább olvasom