Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

20 óráig tartott a világ első négyes végtagátültetése

Egy fiatalember kapott két-két kezet és lábat az ankarai Hacettepe Egyetem klinikáján.
Először hajtottak végre a világon négyes végtagátültetést török orvosok.

Egy húsz órán át tartó műtét során egy fiatalember kapott két-két kezet és lábat az ankarai Hacettepe Egyetem klinikáján - jelentette az Anatolia hírügynökség.

"Egy ilyen nagyszabású operáció során a beteg testének több mint 50 százaléka megváltozik - idézte a hírügynökség Murat Tuncer professzort, az egyetem rektorát.

A beteg jelenleg is folyamatosan vért és plazmát kap, hogy sikerüljön túlvészelni a kritikus első 24 órát - tette hozzá.

Elmondta, egy másik műtét során a sebészcsapat egy arcátültetést is végrehajtott pénteken, ez volt a második ilyen jellegű műtét Törökországban.

Egy hónappal ezelőtt szintén török orvosok hajtották végre a világ első hármas végtagátültetését: egy 34 éves férfi két karját és egyik lábát pótolták az antalyai Akdeniz Egyetem kórházában. Később azonban komplikációk léptek fel a betegnél és a lábat el kellett távolítani. Ugyannak a donornak, egy 19 éves férfinak az arcát is átültették át egy másik páciensre. Ez volt az első törökországi arcátültetés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitakart aktát kapott a parlamenti vizsgálóbizottság

Tiltakoztak az osztrák parlamenti pártok egy vizsgálóbizottság által kért akta részbeni titkosítása miatt. Tovább olvasom