Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

2002-ig tudott a szerb vezetés Mladics hollétéről

Az egész legfelsőbb szerb vezetés tudott 2002-ig Ratko Mladics hollétéről, s tárgyalások is folytak vele arról, hogy adja fel magát önként a hágai Nemzetközi Törvényszéknek – jelentette ki a szerdai belgrádi lapok szerint a szerb katonai biztonsági szolgálat egyik nyugalmazott ezredese.
Srboljub Nikolics szerint Ratko Mladics 2002 májusáig a szerb főváros Topcsider nevű negyedében lévő kaszárnyában lakott, s ő maga szervezte meg felsőbb utasításra elszállítását egy általa ismeretlen helyre.

Mladics belgrádi jelenlétével tisztában volt Vojislav Kostunica jugoszláv elnök és Zoran Djindjics szerb miniszterelnök, Aco Tomics tábornok, a katonai biztonsági szolgálat vezetője, Nebojsa Pavkovics vezérkari főnök, Dusan Mihajlovics rendőrségi miniszter, Nebojsa Csovics miniszterelnök-helyettes és a legfelsőbb védelmi tanács tagjai. Az érintettek közül – miután Slobodan Milosevicet már kiadták Hágának – többen megpróbálták rávenni Mladicsot, hogy jelentkezzen önként a Nemzetközi Törvényszéknél, s miután erre nem volt hajlandó, engedélyezték neki, hogy hamis papírokkal, a jugoszláv hadsereg gépkocsiján távozzon a topcsideri kaszárnyából – vallotta a katonai biztonsági szolgálat volt ezredese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus bárban fotóztak le két szlovákiai magyar poltikust

Erotikus videofelvétel borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Múlt héten megjelent az interneten egy… Tovább olvasom