Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Zenével bővül a lipcsei könyvvásár 2010-ben

Külön zenei témájú kiállítóteret rendeznek be a szervezők a 2010-es lipcsei nemzetközi könyvvásáron, ahol a zeneműkiadók mintegy 300 négyzetméteren mutatkozhatnak be.

Mint arról Oliver Zille, a könyvvásár igazgatója beszámolt, terveik között szerepel egy zenei kávéház kialakítása is az úgynevezett lipcsei zenei negyed, vagyis a Bach-archívum, a Schumann-ház, a Mendelssohn-ház és a Lipcsei Zeneművészeti Egyetem múzeumának közreműködésével.
A zenei szekció a nagyközönség és a szakmai látogatók számára is szolgál majd érdekességekkel. A kották és a zenei irodalom mellett szakmai programokat is kínálnak a könyvkiadóknak a hanghordozókat és kottákat érintő témákban. Az oktatók, tanárok is informálódhatnak a korai zenei nevelésről és a zenei didaktikáról.

Zille elmondta: ezzel a kezdeményezéssel a könyvvásár is csatlakozni akar a lipcsei hagyományokhoz, hiszen a város számos zenei kiadó otthona és több világhírű zeneszerző született vagy élt itt az elmúlt évszázadokban.
Lipcsében találhatóak a Breitkopf Ú Härtel, a C.F. Peters Kiadó kirendelt központjai és a Friedrich Hofmeister Kiadó is. Ezen kívül több, a Pfefferkorn vagy a Krämer zenei kiadókhoz hasonló, 1990 után újonnan megalapított kisebb vállalkozás is letelepedett a városban.

A 2010-es lipcsei könyvvásár március 18. és 21. között 65 ezer négyzetméteren mutatja be a könyvújdonságokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőre kap a könyvpiac?

Az idei jókora visszaesés után a karácsonyi szezonban bíznak a magyarországi könyvpiac szereplői,… Tovább olvasom