Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

X. Győri Könyvszalon: Kulturális kavalkád az olvasás jegyében

Négy helyszínen csaknem negyven kiadó kínálatából csemegézhetnek az érdeklődők a Győri Könyvszalon jubileumi rendezvényén november 5-e és 7-e között.


A könyvszalon a Négy Évszak Fesztivál őszi programjainak egyik legvonzóbb rendezvényévé nőtte ki magát. A vidéki Magyarország legjelentősebb könyves eseményeként tartják számon. Nem meglepő, hiszen az ingyenes programokra 15-20 ezer látogató érkezik évente - tudtuk meg Horváth Sándor Domonkos főszervezőtől.

A szalon az elmúlt évekhez hasonlóan négy helyszínen, a Győri Nemzeti Színház előtti téren, a csillárteremben felállított pódium színpadon, a nagyszínpadon és a Kisfaludy teremben várja az érdeklődőket november 5-e és 7-e között.

A X. Győri Könyvszalon részletes programja >>

A hagyományhoz hűen november 5-én reggel kilenc órakor olvasás konferenciával veszi kezdetét a rendezvény. A tizenegy órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón átadják az Alkotói Díjat. Lebó Ferenc szobrászművész kisplasztikájával idén Ágh István József Attila- és Kossuth-díjas költőt tűntetik ki. Ezt követően Dinnyés József daltulajdonos Zsúfolt vonatok című ünnepi műsorával szórakoztatja a nagyérdeműt.

- A programot úgy állítottuk össze, hogy minden korosztály megtalálja, ami számára érdekes. Az egészen kicsiket mesekuckó várja három napon át játszóházzal, bábelőadásokkal, foglalkoztató programokkal. Az ifjakat és az idősebb korosztály tagjait várják ezidő alatt az érdekes könyvbemutatók és kulturális rendezvények, melyek egymást érik a különböző helyszíneken. Szombaton például a Fabula Bábszínház szórakoztatja a gyerekeket Mazsola című előadásával, s Hétmadár címmel ad koncertet a Katáng zenekar. Aznap mutatják be Sólyom László Egy elnökség lenyomata című könyvét is. A volt államfő Lánczi Andrással beszélget alkotásáról. Vasárnap kerül sor Szilágyi Tibor estjére. A kiváló színművész először áll saját kötettel a nagyközönség elé. Idén az is kiderül, hogy merre tart a sci-fi - árulta el Horváth Sándor Domonkos.

Bár a szalon idén tíz éves, a jubileumot nem ünneplik meg különösképpen a szervezők.

- Nem ünnepeljük magunkat, szeretnénk, ha ez a három nap ezúttal is a könyvek szeretetéről, az olvasókról és a kulturális pezsgésről szólna. A Győri Könyvszalon célja az olvasás népszerűsítése. Úgy érezzük, hogy sikerült megerősítenünk a látogatókban az olvasás szeretetét, s felkelteni azok érdeklődését, akik ritkábban ragadnak könyvet.

Örömmel tölt el minket, hogy nemcsak győriek jönnek szép számmal a szalonra, egyre többen érkeznek a városba a rendezvény miatt a megyéből és határain túlról is. Igyekszünk a programot évről évre bővíteni, színesíteni. Idén csaknem negyven kiadó és kiállító kínálatából csemegézhetnek az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcsás Judit: Pokoljárók

"Mindannyiunk életében ott a gödör. Mélyülhet, terebélyesedhet, s azután pokol lehet belőle..." -… Tovább olvasom