Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Ujhelyi Tibor: PC versek

Egy hétköznapi ember vallomásai és látomásai az őt körülvevő szűkebb s tágabb világról.

Élet-versek – így jellemezhető legjobban Ujhelyi Tibor PC-versek című kötetének tartalma. Rímekbe öntött mély gondolatok múltról, jelenről, jövőről – álmokról, mindarról mi szép; szép lehetne, ám mégsem az: egy hétköznapi ember vallomásai és látomásai az őt körülvevő szűkebb s tágabb világról.

Meg tudjuk-e őrizni a múlt értékeit és felfedezni jelenünk minden szépségét? Mi végre létezünk, és merre tartunk? Vannak-e céljaink, s képesek vagyunk-e megküzdeni azért, hogy elérjük óhajtott álmainkat? A kötet kuriózumértékű ebben a műfajban, hiszen a szerző sajátos játékra hívja olvasóit: ki-ki saját, a versek által felidézett érzései alapján adhat címet az alkotásoknak, így résztvevőjévé válva a mű kiteljesedésének.

Ujhelyi Tibor

Ujhelyi Tibor
Ujhelyi Tibor
1956. október 7-én született Egerben. Élete első tizenhárom évében Vajdácskán élt, később négy évig Sátoraljaújhelyen, majd 1973-tól Miskolcon. Tanult szakmája rádió- és televízió-műszerész. Miután Líbiában és Ausztriában is dolgozott, 1992-ben hazatért és kereskedelmi tevékenységbe kezdett, de 2004-ben feladta ezt. Hobbijai a versírás, síelés, hajózás, búvárkodás. Későn, harmincegy évesen nősült. Boldog családban él felségével és három gyermekével. Tizennégy éves kora óta ír verseket. Művei e köteten kívül csak iskolaújságokban jelentek meg. Első versét a szerelem ihlette, ám más témákból is szívesen merít ihletet. Verseit számítógépen írja, ezért a különös cím: PC- versek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentkezz! Henchidától Bonchidáig mesevetélkedő

A győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Hencidától Boncidáig címmel levelezős… Tovább olvasom