Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Pepitatestű Gombóc - Hámor Vilmos könyve

A IX. Győri Könyvszalonon nagy érdeklődés kísérte a Hámor Vilmos Pepitatestű Gombós kalandjai című kötetének bemutatóját, amelyen az ásványrárói diákok keltették életre a szereplőket.

A szép kivitelű meséskönyvben a Kilenc hattyút ringató tavon innen és a Kapirgálódombon túl, az illatozó Hársfaerdő kellős szélén található kökénybokor lakóját, azaz Pepitatestű Gombócot Zsöle bácsi kinevezi Hivatásos Mozdonymegállítónak, majd kilenc fejezeten át hömpölyög a kalandokban bővelkedő mesefolyam…

A győri szerző kilencedik könyvét a kilenc éve mennybe szállt grafikus-festőművész barát, Ámon László hetven színes rajza teszi varázslatossá…

A könyszalonban Hámor Vilmos beszélgetőpartnere Kovacsics Marcsi. pedagógus volt.

Pepitatestű Gombóc - Hámor Vilmos könyve - Fotó: Szük Ödön

Olvasóink írták

  • 3. buggyant 2009. október 08. 06:22
    „egyébként gratulálok Hámor Vilmosnak :)”
  • 2. buggyant 2009. október 07. 06:04
    „jut eszembe... a lapot minősíti, hogy vágatlan formában "élvezhettem" a Ramstein pornóklipjét az oldalon, mely bármely korosztály számára gond nélkül, kényelmesen hozzáférhető. Ez az Kisalföld! Megmutattad a követendő irányvonalat! Betege lennék ha nem értesültem volna a Gregor Bernadett térdéről! Kit érdekel a kultúra? Ugyan....”
  • 1. buggyant 2009. október 07. 06:01
    „Nem is várható el egy Kisalföld bulvárlaptól hogy büszkén írjon a győri Hermaion társaság klassz kis antológiájáról, ami a könyvszalonra jelent meg. Nem várhatjuk el, hiszen már megszokhattuk, hogy az újság kihagy olyan eseményeket, amire talán más városban büszkék lennének, a helyi lapok cikkeznének. Neeeem... majd ha valamelyik tehetséges fiatal a 8 közül nevet szerez országos szinten akkor talán hosszas fontolgatás után a kisalföld lábjegyzetben érinti a témát. Sosem fogom megérteni. Pedig méltán lehetünk büszkék erre a 8 fiatalra, akik a Hús és sakk című antológiájukkal csodás versekkel örvendeztetik meg az olvasót. Országos médiában felfigyeltek rájuk, Győr elsiklik felette. Még jó hogy nem szegi kedvüket, hisz saját meg mások öröméért alkotnak. Sok sok sikert GYIK-ok! Nem a kisalföld a lényeg, hanem a közönségsiker, amit a felolvasások alkalmával arattok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedek Elek 150

A magyar gyermekirodalom egyik megteremtője, a nagy székely mesemondó, Benedek Elek 150 éve, 1859.… Tovább olvasom