Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Oliver a Föld körül - könyvajánló

Kalandos utazás Oliverrel Európa és a világ nagyvárosaiban.

Oliver Budapesten, Oliver Milánóban, Oliver Párizsban – jelenleg ebből a három kiskötetből áll az a 2 és 5 év közötti korosztály számára megálmodott könyvsorozat, amelynek szerzője Karlsen Csonka Viktoria. A gyermekkönyvpiacon hiánypótló sorozat minden darabja egy kisfiú szemszögéből mutatja be Európa nagyvárosait és fővárosait, mesterien ötvözve benne a kalandélményt a kultúrával.


Oliver, a világra rendkívül nyitott kisfiú kalandra hívja a 2 és 5 év közötti kisgyermekeket, és játékos nyelven mutatja be nekik Budapest, Milánó és Párizs nevezetességeit, sokszínű földrajzát, kultúráját és az ott élő embereket egy új mesekönyv sorozat köteteiben. A szerző – aki maga is rengeteget utazott és utazik a világban kisgyermekével – úgy érezte, hogy a világra és újdonságra fogékony kisgyermek korosztály számára csakis egy hasonló korú és érdeklődésű kisfiú szemén át tudja az ismereteket játékos formában, hitelesen átadni. A tervek szerint a sorozat több tucat részből áll majd, felölelve Oliver kalandjait Európa és a világ legnevezetesebb városaiban.

„Édesanyaként egy hasonló korú kisfiúval az oldalamon úgy éreztem, hiányzik egy ilyen jellegű kiadvány a gyermekkönyv polcokról. Egyre jobban multikulturalizálódó világunkban soha sincs túl korán bemutatni földünk sokszínű földrajzával, kultúrájával foglalkozó ismereteket, gyermekekhez közel álló, nagyon baráti és befogadható szinten.“ – mondta a könyvsorozat szerzője, Karlsen Csonka Viktória.

A kötetek A5 formátumban, keménylapos kiadásban, Egri Mónika csodálatos kézi festésű illusztrációival jelentek meg; jelenleg a Libri Könyvesboltok polcain kaphatók. A sorozat megjelenik magyar és norvég nyelven.

A kötetek képi világának kialakításába betekintést nyerhet a http://www.oliverafoldkorul.hu/ honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mór megtette - könyvajánló

A Mór megtette... címmel jelent meg Kovács Lajos nyugállományú rendőrezredes új könyve a nyolc… Tovább olvasom