Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Micimackó visszatér

Nyolc évtized után visszatér Winnie the Pooh, vagyis Micimackó: a csekély értelmű medvebocs kalandjainak legújabb, harmadik kötete ősszel jelenik meg.

A skót Alan Alexander Milne 1925-ben álmodta papírra a Százholdas Pagony világát, benne Micimackóval és barátaival: Róbert Gidával - akit az író saját fiáról mintázott -, Fülessel, Malackával, Kangával, Zsebibabával, Tigrissel, Nyuszival és Bagollyal. A történetet először a London Evening News közölte sorozatként, majd egy évre rá megjelent a könyv is. Utóbbit a Punch szatirikus hetilap karikaturistája, Ernest H. Shepard halhatatlan illusztrációival vehették kézbe az olvasók.

A kedvesen idétlen társaság - amelyet Karinthy Frigyes nagyszerű fordításában ismernek a magyar rajongók - azóta is rendre rabul ejti a világ gyermek- és felnőtt nemzedékeit egyaránt. Milne 1928-ban közölt egy folytatást, Micimackó kunyhója (The House at Pooh Corner) címmel, azóta azonban a közönség nem értesülhetett Micimackó és baráti köre újabb kalandjairól.Most azonban a Milne-hagyaték gondozóinak jóváhagyásával, bő nyolc évtizedes szünet, után folytatódik a sztori: októberben megjelenik a harmadik kötet, Return to the Hundred Acre Wood (Visszatérés a Százholdas Pagonyba) címmel. A Milne és Shepard hagyatékát kezelő kuratórium választása alapján a folytatást David Benedictus színpadi szerző és dramaturg írja, a rajzokat Mark Burgess készíti.

Benedictus a harmadik kötetet alkotó tíz történet megírásához alaposan elmerült a Kent grófságbeli erdős vidék, Ashdown Forest világában - amelyről Milne az eredeti könyv környezetét mintázta -, és az első betűtől az utolsóig elolvasta a Punch által közölt Milne-írásokat.

Az író a szombati The Timesnak elmondta: Milne feszes történetszövésének utánzása nehezebbnek bizonyult, mint "igen intelligens, enyhén mókás hangnemének" folytatása.

Milne egyébként rendkívül termékeny tollú színdarab- és regényíró volt, és annak idején szomorúan állapította meg, hogy a két Micimackó-könyv sikere teljesen háttérbe szorította komolyabb irodalmi munkáit.

Olvasóink írták

 • 5. b.zoli 2009. január 11. 10:52
  „1 napon mikor metálmackonak semmi dolga nem akadt, eszébe jutott hogy inni kéne valami nagyon húzósat,
  elment tehát malackához megnézni hogy mit vedel , de malacka már fél órája komában hever...

  viccen kivül a sok bugyuta rajzfilm mint pl: sámánkirály meg a különbözö ilyen harcos filmek szerintem csak rontanak a gyerekek helyzetén . legyen ujra :frakk,micimacko,CSipet CSapat, kacsamesék, stb”
 • 4. veronikacska 2009. január 10. 20:49
  „de jó! Tök szuper. Nagyon szeretem a micimackót!”
 • 3. ideals 2009. január 10. 18:32
  „.. legalább lesz a srácoknak valami normális mesefilm is a délelőtti nemtudommicsodákon kívül.
  Én ma egy spanyol bűbájt néztem délelőtt. Odaszegeződtem a tévé elé, kár, hogy nincs szinkronizálva, de megérné! Szóval, hajrá normális mesefilmek!!!”
 • 2. O.Cs. 2009. január 10. 16:03
  „Hát igen a tigrisek tudnak a világon a legjobban üdvözölni!
  üdv -füles-”
 • 1. zotya975 2009. január 10. 15:20
  „De jó, hogy visszajöttél Micimackó, már ugy hiányoztál!
  Üdvözöl.: Tigris”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent az Eszter hagyatéka című Márai-regény Amerikában

Újabb Márai Sándor-regény jelent meg az Egyesült Államokban; az 1939-ben íródott Eszter hagyatéka… Tovább olvasom