Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Menyhárt Jenő új könyvével Sopronban és Győrben

Az agitátor címmel könyvet írt Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó alapítója. Októberben dekikál Sopronban és Győrben.

A 80-as évek legendás zenekarának vezetője, szövegírója Menyhárt Jenő az elmúlt több mint egy évtizedben New Yorkban élt. Miután 2002-ben feloszlott amerikai zenekara, aktív környezetvédőként kezdett tevékenykedni.

Menyhárt Jenő könyvét október 1-én délután 3 órakor mutatják be Sopronban, a Green Caféban, illetve október 3-án este 6 órakor Győrben, a Rómer-házban.

A könyvről és a bemutatókról részletes információt >>

Az elmúlt másfél évben a Greenpeace utcai toborzójaként dolgozott. A könyv ennek az időszaknak a tömör összefoglalója - mondta kedden Menyhárt Jenő.

Menyhárt Jenő annak ellenére, hogy az Európa Kiadó dalszövegeit ő jegyzi, nem tartja magát írónak. Egy véletlen nyomán született meg Az agitátor című kötete, mondta el érdeklődésünkre a szerző.

A litera.hu című internetes irodalmi portál kérte fel, hogy egy héten keresztül vezessen naplót, amiből végül egy teljes könyv kerekedett, tette hozzá. Arra a kérdésünkre, hogy utcai toborzóként hány emberrel beszélgetett el a környezetvédelemről, Menyhárt Jenő elmondta, becslése szerint legalább tízezren lehettek, akikkel szóba elegyedett New York utcáin. A könyvben helyet kaptak az emberi történetek és a környezetvédelem legégetőbb kérdései mellett az önironikus önéletrajzi elemek is. Kérdésünkre válaszolva Menyhárt Jenő elmondta: egy munkás korszak áll mögötte. Az elmúlt hónapokban írta a könyvet és a két egykori zenekarával koncertezett.

Az Európa Kiadó mellett, a magyar underground másik meghatározó zenekara, az 1980-ban alapított URH, amelyben Menyhárt Jenő szintén zenélt, 18 év után ezen a nyáron állt ismét össze. A muzsikus jelenleg a magyarországi Greenpeace konzulenseként dolgozik, de novemberben visszamegy Amerikába. Arra a kérdésünkre, hogy a zenével kapcsolatban vannak-e konkrét tervei, Menyhárt Jenő elmondta, mostanában nem tervez semmit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agatha Christie szavai szalagon

Izgalmas részleteket tartalmazó, ismeretlen magnószalagok kerültek elő Agatha Christie devoni… Tovább olvasom