Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Megnyílt a prágai könyvvásár

Huszonhat ország - köztük Magyarország - mintegy 400 kiadója vesz részt az idei 18. prágai nemzetközi könyvvásáron, amely csütörtök délelőtt nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.
A négynapos rendezvény első napja már hagyományosan a kiadói szakértőké, könyvkereskedőké és az újságíróké, akiknek lehetőségük van a szakmai tapasztalatok cseréjére, szerződéskötésre, információszerzésre. Péntektől vasárnapig azonban a széles nagyközönség is megtekintheti a kiállított könyveket.

A idei könyvvásár fővendége Románia, amely a könyvkiadókon kívül népes íróküldöttséggel, művészekkel, népi művészegyüttesekkel, filmekkel és gasztronómiai rendezvényekkel is képviselteti magát. Az íróküldöttség tagjait felsoroló listán a romániai, erdélyi magyar irodalom képviselőinek neve nem található.

A prágai pihenő és szabadidőpark központi épületében, az Ipari Palotában, illetve a prágai színházakban és mozikban a nagyszabású könyvkiállításhoz kapcsolódó számos kulturális, elsősorban irodalmi rendezvényre kerül sor a hét végén.

A nemzetközi könyvvásár legnagyobb kísérőrendezvénye a nemzetközi irodalmi fesztivál, amelyen ezúttal 28 ország írói vesznek részt. Tematikailag az irodalmi fesztivál a Fekete-tenger környéki országok és nemzetek irodalmára koncentrál.

A prágai nemzetközi könyvvásár nagy érdeklődésnek örvend, s az utóbbi években átlagban 15-20 ezer ember kereste fel. Az idén is hasonló érdeklődésre számítanak a rendezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv Pablo Nerudáról

Könyv jelenik meg a jövő héten Chilében egy spanyol újságíró tollából arról, hogy Pablo Nerudát, az… Tovább olvasom