Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megkezdődött a Bécsi Nemzetközi Könyvvásár

Egy hétig a könyveké a főszerep a bécsi kulturális életben.

A csütörtökön kezdődött nemzetközi könyvvásárral párhuzamosan zajlik az Olvasás Hetének négyszáz programja. A nemzetközi könyves seregszemle második alkalommal nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A hagyományos bécsi könyvhét - a bécsi Városházát kinőve - tavaly költözött ki a vásárközpontba s vált nemzetközi rendezvénnyé.

Tavaly 21 ezren keresték fel a könyvvásárt, a szervezők idén ennek duplájára számítanak. A hétezer-kétszáz négyzetméteres vásárterületen 228 kiállító várja az érdeklődőket vasárnapig. A vásáron külön pavilonnal van jelen a magyar szerzők műveinek külföldi és magyarországi kiadását támogató Magyar Könyv Alapítvány, és több magyar szerző is bemutatja új könyvét.

Csütörtökön Buda György mutatta be Bódis Kriszta Artista című regényének 2009-ben megjelent német kiadását, Sándor Ivánnal pedig Paul Lendvai beszélgetett Követés című regényéről. A Követés szintén idén jelent meg német kiadásban, Spurensuche címmel. A felolvasással egybekötött könyvbemutatót saját gyermekkori emlékeivel gazdagította Agnes Hirschi, a könyv egyik szereplőjének, az 1944-45-ben sok ezer magyar zsidót megmentő Karl Lutz svájci diplomatának fogadott lánya. A bécsi könyvvásár vendége lesz Tolnai Ottó vajdasági magyar író, Szécsi Noémi az Európai Unió irodalmi díjasa, valamint Márton László író. Bemutatkozik a Pécs Európa Kulturális Fővárosa program is.

Az Olvasás Hetének négyszáz rendezvényének könyvkereskedések, színházak, múzeumok, kávéházak adnak otthont szerte a városban. A programokra többek között a Németországban élő Terézia Mora regényíró, műfordító, a bűnügyi regényeket író Eva Rossmann, a matematikát népszerűsítő Gerhard Roth és a népszerű operarendező Hans Neuenfels nevével csalogatják a látogatókat. Érdeklődésre számíthat a Bécsi Ünnepi Hetek intendánsa, Luc Bondy is. A svájci színházi- és operarendező először rukkol elő regénnyel, de nem távolodik el túlságosan a színpadtól, a történet ugyanis színházi környezetben játszódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Réz András: Köldök - Könyvajánló

Ötven év történetét meséli el 1985 és 2035 között nyolc szereplő szemszögéből Réz András új könyve,… Tovább olvasom