Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Könyvhét: Gazdag könyvkínálat bírható áron

Győr-Moson-Sopron - Négyszáz magyar szerző műve – tíz antológia, ötven verses-, száz kortárs széppróza-, számos tanulmány- és esszékötet, ötven gyermekkönyv – szerepel a 79. ünnepi könyvhét kínálatában. Videó: Könyvheti megnyitó
Egy híján nyolcvan éve ünneplik hazánkban a kortárs magyar irodalmi termést

A kortárs magyar irodalom seregszemléje Supka Géza nevéhez fűződik. A neves régész, publicista és szerkesztő javaslatára 1929 óta szervezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a sajátos hungarikumnak számító ünnepi könyvhetet, idén már 79. alkalommal.

Mint minden évben, most is gazdag kínálattal rukkolnak ki a kiadók és a könyvesboltok: négyszáz magyar szerző műve – többek között tíz antológia, ötven verses-, száz kortárs széppróza-, számos tanulmány- és esszékötet, ötven gyermekkönyv – szerepel a standokon és a sátrakban.

A 79. ünnepi könyvhéten is gazdag, főként kortárs irodalmi kínálattal rukkoltak ki a magyar kiadók és könyvesboltok. Fotó: H. Baranyai Edina
A 79. ünnepi könyvhéten is gazdag, főként kortárs irodalmi kínálattal rukkoltak ki a magyar kiadók és könyvesboltok. Fotó: H. Baranyai Edina


A Kisalföld érdeklődésére Milus Péter, a győri Kalligráf Könyvesbolt vezetője az idei könyvhét ajánlatából sikervárományosként Fekete István összegyűjtött verseit, John Lukács Demokrácia és populizmus, Paul Lendvai Az osztrák titok, Csányi Vilmos Kannibálok és Nagy Bandó András A kiskalácsai királyság című könyvét említette.


Videó: Cseh Róbert


Jobbágyi Zsolt, a győri Szkítia Könyvesbolt vezetője szerint a leendő sikerlistán Máté Imre Yotengrit című művének negyedik, Nemeskürty István életműsorozatának legújabb kötete, Döbrentei Kornél Tartsd meg a sziklát, Kocsis István Táltosparipa és Kiss Dénes Emberszám című könyve minden bizonnyal szerepel. A belvárosi Könyvsziget Kft.-nél kapott „tipplista" szerint Péter I. Zoltán Ady és Csinszka című könyve, Czigány György Égi kémiája, Lázár Ervin A kalapba zárt lány című kötete, Várkonyi Judit A díva című műve is a keresett kiadványok lesz.

Mindemellett említést érdemel, hogy a kortárs magyar irodalmat – sok más mellett – Juhász Ferenc, Kányádi Sándor, Csurka István, Konrád György, a klasszikusokat Jékely Zoltán, Örkény István, Déry Tibor, no és természetesen Márai Sándor, a jubiláló Nyugat szerzőinek sora, illetve a napokban elhunyt Fejtő Ferenc Érzelmes utazás című művének újrakiadása is képviseli az idei könyvünnepen. Az árakat illetően – a tavalyihoz képest – nincs nagy elkeseredésre oka a könyvbarátoknak, hiszen többnyire 1500 és 3500 forint között már nem akármilyen köteteket vásárolhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életünk, halálunk

Győr - A 79. Ünnepi Könyvhét egyik győri vendége volt Vathy Zsuzsa, akivel férje, Lázár Ervin… Tovább olvasom