Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Könyvajánló: Lányok a kastélyból

A gazdasági válság az Angliából hazatért Arlene Harris vállalkozását sem kíméli. A lány ezért kénytelen rég nem látott, dúsgazdag nevelőapjához fordulni segítségért.
Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból
Aba Könyvkiadó, 2012

Könyvismertető

A gazdasági válság az Angliából hazatért Arlene Harris vállalkozását sem kíméli. A lány ezért kénytelen rég nem látott, dúsgazdag nevelőapjához fordulni segítségért, aki furcsa feltételeket szab ahhoz, hogy a lányok – Arlene és két mostohatestvére – hozzájussanak pénzéhez.

A feladat emberpróbáló, már csak azért is, mert a három lány nem kedveli egymást, és egy cseppet sincsenek hozzászokva azokhoz a munkákhoz, amelyeket Márai Abelárd megszab nekik. Az óriási vagyon miatt azonban össze kell fogniuk.Arlene-nek még nehezebb a dolga, mint mostohanővéreinek, mert valahányszor bajba kerül, gyermekkori szerelme, Leon mindig ott terem, hogy gúnyolódjék a „kis bajkeverőn".

A csodákat és titkokat rejtő Márai-kastélyban nehezen boldogulnak a korábban gyűlölködő mostohatestvérek, de egy véletlen folytán segítségük akad Betti személyében, aki a zsarnok férje elől menekül. A négy lány tehát összefog, hogy teljesítse Márai Abelárd akaratát. Arlene-nek már csak Leonnal kellene dűlőre jutnia, de a két fiatal magában hordozza a gyermekkori sérelmeket, és nem tudni, sikerül-e megbocsátaniuk egymásnak.

Rupáner-Gallé Margó

Rupáner-Gallé Margó, a hartai némettanárnő, a Lányok a kastélyból című könyvével berobbant a magyar lektűrirodalomba, a romantikus regények királynői – Danielle Steel, Amanda Quick és Nora Roberts – nyomdokába lépett. Története kellemes kikapcsolódást ígér, és a szerző le sem tagadhatná két nagy szenvedélyét, a lovaglást és a kézművesség szeretetét, melyeket folyamatosan becsempész történetébe, ám még ételkülönlegességek receptjeit is fellelhetjük könyvében. Regényének nagy előnye, hogy Magyarországon játszódó történeteket ír, szereplői akár a szomszéd lányok is lehetnének, és története hazai színekkel, ízekkel, tájakkal van telítve. Ez nem jellemző a romantikus műfajra, és talán ez lehet a titok, miért is népszerű Margó könyve. És persze az, hogy a saját korosztályáról ír.Rupáner-Gallé Margónak már első könyvében sikerült megtalálnia az egyensúlyt a szépírás és a szórakoztatás között, és ahogyan kiadója ígéri, a „Három szív sorozat"-ban tovább meséli majd a lányok életét, és hamarosan Nászajándék Salzburgból címmel megjelenik a második kötet, amelynek főszereplője a legidősebb lány, Dália. De történetfolyama itt nem ér véget, és csak a harmadik kötetben záródik le a lányok bonyolult, ám szórakoztató életének azon szakasza, amikor is mindenki megtalálja párját.

Rupáner-Gallé Margó egy Duna menti németajkú községben él, Hartán. Németet tanít a helyi általános iskolában, de jelenleg főállásban szórakoztatja, kényezteti a kislányát, Laurát, és a napokban született meg második kislányát, Lizát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Gore Vidal világhírű amerikai író

Nyolcvanhat esztendős korában kedden Hollywood Hills-i otthonában elhunyt Gore Vidal világhírű… Tovább olvasom