Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Könyvajánló: A világ boratlasza

A világ boratlasza a kartográfiai ábrázolás terén is remekel: a hatodik kiadás immár 200 térképpel büszkélkedhet. Minden egyes térkép átdolgozott és frissített formában került a kötetbe, amely további 20 térképpel gazdagodott.

A kötet 1971-ben megjelent első kiadása történelmet írt a könyvkiadásban. Tizennégy nyelven adták ki, és mostanra már több mint négymillió példányt adtak el belőle.

A világ boratlasza
A világ boratlasza
Sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy a világ legtekintélyesebb borszakíró párosa, Hugh Johnson és Jancis Robinson tehetségüket egyesítve ismét összefogtak, hogy elkészítsék e mestermű hatodik kiadását.

A kötet a kritikusok szerint alapmű, és egyben az egyik leginkább mértékadó és felhasználóbarát borkönyv, így nem hiányozhat egyetlen borbarát könyvtárából sem.A szerzők

Hugh Johnson első könyve, a Bor (Wine) megjelenése óta eltelt negyven év alatt számtalan új irányt nyitott a borszakírásban. A világ boratlasza (The World Atlas of Wine), a Borok kézikönyve (Wine Companion), az 1977 óta évente megjelenő Borzsebkönyv (Pocket Wine Book), A bor története (The Story of Wine), valamint a 2005-ben kiadott Bor – egy nyitott élet (Wine – A Life Uncorked) címmel megírt visszaemlékezései mind sikerkönyvek. Egyedi megközelítésével, komoly, mély ismeretekről tanúskodó, mégis szórakoztató és egyszerű stílusával a világon mindenütt kivívta a borkedvelő közönség csodálatát.

Jancis Robinson nemzetközi elismertségnek örvendő borszakíró. Díjnyertes könyvei, a Szőlőnövények, szőlők és borok (Vines, Grapes and Wine) [1986], valamint a kivételesen sikeres Oxford borkézikönyv (Oxford Companion to Wine), a borirodalom legjelentősebb mérföldkövei. Jancis a Financial Times borszakírója, öt kontinens számos napilapjában és magazinjában van rovata, azonban legfőbb fóruma a jancisrobinson.com, amelyre a világ hetven országából fizetnek elő. A kritikusok szerint ő „az a nő, akinek a szavára a borvilág nyel egyet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy angol látomásai - kritika

"Pedig két évtized alatt illő lett volna egy újságírónak tanulmányoznia, s akár leírnia azt, hogy az… Tovább olvasom