Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Könyv a technikatörténet győri származású professzoráról

Itt, Győrben a kisgyermek rácsodálkozásától jutott el a tudományos kutatásig, s a tudós tanárok bevezették a természet- és technikai tudományok rejtelmeibe.

A győri származású dr. Horváth Árpád 1985. szeptemberében visszatért szülővárosába, a mérnökképző főiskolára. Az új tantervek alapján attól az évtől új, fakultatív tantárgyak közül választhattak az egyetem jogelőd intézményének hallgatói. A technikatörténet dr. Horváth Árpád, a korunk művészetét Z. Szabó László, az előadások a fizikáról kurzust dr. Tolnai László, a vezetési ismereteket dr. Rab Károly, a korunk bibliája tárgyat dr. Hosszú Lajos győri hittudományi rektor tanította.

Dr. Horváth Árpád, a győri egyetem egykori címzetes főiskolai tanárának, technikatörténész professzorának életművét, tevékenységét elemző dokumentumkötetet mutatják be március 2-án, hétfőn 17 órától a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár III. emeleti társalgójában (9021 Győr, Baross G. u. 4.).

A könyvet - amelynek kiadója az Universitas-Győr Nonprofit Kft. és a Széchenyi István Egyetem - dr. Szekeres Tamás rektor ajánlja, s azt Baksa Péter helytörténeti kutató, tanár és Winkler Csaba kommunikációs titkár, a kötet szerkesztői mutatják be. A program részeként "Az utolsó lendület" című filmrészlet igazi meglepetést ígér: folytatódik a technikatörténeti kutató- és megőrző munka a Széchenyi István Egyetemen.

Emlékülés és könyv Horváth Árpád tiszteletére >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenezer kötet a Könyvfesztiválon

A tavalyi helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban várja a látogatókat április 23. és 26. között a… Tovább olvasom