Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Klaus Mann naplója az interneten

Klaus Mann teljes naplóját tette olvashatóvá az interneten a Monacensia müncheni irodalmi archívum.
A 21 kötetes napló már olvasható a www.monacensia-digital.de internetes oldalon.

Thomas Mann szintén íróként tevékeny fia, Klaus Mann (1906-1949) naplóját 1931. október 9-től egészen 1949-ben elkövetett öngyilkosságáig vezette. "A feljegyzések bepillantást engednek Klaus Mann nagyon komplex személyiségébe és egyben értékes kortörténeti és irodalmi dokumentumként is szolgálnak" - olvasható az intézmény közleményében.

Klaus Mann hagyatékát, ahogy híres családja több tagjáét is, a müncheni archívum őrzi. A család kérésére a naplók 2010-ig a nyilvánosság és a kutatások számára is hozzáférhetetlenek voltak. Most viszont az összesen 3479 oldalt felölelő köteteket bárki elolvashatja az interneten.

A naplók digitalizálása egy nagy projekt része, amellyel a Mann család nagy terjedelmű és értékes kéziratait digitalizált formában bocsátják a nagyközönség rendelkezésére. Thomas Mann lányának, Monika Mann író-újságírónak az irodalmi hagyatéka már elérhető.

A Monacensia rendelkezik Klaus Mann és testvére, Monika Mann teljes hagyatékával és apjuk, Thomas Mann több mint nyolcszáz levelével és kéziratával. Így az intézmény a Mann család nemzetközileg is elismert kutatási központja lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grimm-testvérek legszebb meséi

A nemzetközi Grimm-évhez kapcsolódva a Városi Művészeti Múzeum meseíró és meseillusztrációs… Tovább olvasom