Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Indul a Janikovszky Éva meseíró pályázat

Az úgy volt... címmel idén is meghirdeti Janikovszky Éváról elnevezett meseíró pályázatát a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.
 
A nyolcadik alkalommal kiírt megmérettetésre péntektől egy hónapon át, április 30-ig várják a 6-16 évesek munkáit.

Mint az a FSZEK közléséből kiderül, a versengés célja, hogy a mai iskolás nemzedék önálló alkotótevékenységét ösztönözze, írás- és kifejező készségét fejlessze, irodalom iránti szeretetét fokozza. A pályázat egyben tisztelgés egy olyan írónő munkássága előtt, aki számos művét kimondottan gyerekeknek, fiataloknak írta, és akinek művei egyformán népszerűek, olvasottak az idősebb és a fiatalabb korosztály körében is.

A pályázatra, amelyet először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdettek meg, két külön kategóriában (6-10 évesek, és 11-16 évesek) várják a gyerekek meséit a határon innen és túlról egyaránt.

Tematikai megkötés nincs, csupán terjedelmi határt szabtak a szervezők: a jelentkezők legfeljebb öt A/4-es oldalnyi, nyomtatott formában készült írással nevezhetnek a versenyre. Az alkotásokat postai úton a Központi Könyvtár címére: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) vagy e-mailen a titkarÓfszek.hu címre küldhetik a jelentkezők, de akár személyesen is bedobhatják az átriumban elhelyezett gyűjtőládába. Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat.

A pályázatokon és a borítékokon minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, címét vagy iskolája címét, elérhetőségét, valamint rá kell írni azt is: Meseíró pályázat. A verseny eredményét június 3-án hirdetik ki, ekkor adják át a nyerteseknek járó könyvjutalmakat is.

Az elmúlt években a pályázatra tematikailag igen színes alkotások érkeztek: a hagyományos mesetémáktól a mindennapi élet bemutatásán át a kis szerzők életének egy-egy eseményét megörökítő írásig minden szerepelt a korábbi évek versenyművei között. Sokan rajzaikkal is illusztrálták pályázatukat, míg néhányan "illusztrációkkal ellátott könyvecske" alakban küldték be műveiket. A múlt évben 304-en küldtek be mesét a 6 és 10 év közötti korosztályból, a 11 és 16 év közöttiek kategóriájában 385-en pályáztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvfesztivál Rómában

A kortárs olasz és külföldi irodalom ismert neveivel találkozhatnak az olvasók a Rómában pénteken… Tovább olvasom