Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Honlapon Szolzsenyicin

Alekszandr Szolzsenyicinnek szentelt internetes honlapot hoztak létre a Nobel-díjas orosz író 90. születésnapja alkalmából.

Az orosz nyelvű oldalon nyomtatott formában megőrzött személyes dokumentumokhoz, fényképekhez és több művéhez is hozzá lehet férni, köztük novellákhoz és a Gulag-szigetcsoport trilógiához is. Az Iván Gyenyiszovics egy napját pedig meg lehet hallgatni a honlapon.

Az író özvegye azt reméli, Szolzsenyicin minden munkáját megjelentetik, továbbá abban is bízik, a szovjet belbiztonsági szolgálat átadja neki az 1945-ben letartóztatott író elleni ügy anyagát és személyes tárgyait is, mint például jegyzetfüzetét és különböző fényképeket, amelyek a múzeumok számára dokumentum értékűek.

Az özvegy szerint férjének nem csak a munkatáborok életéről szóló könyve volt fontos, hanem az orosz lélekről írt elbeszélései is.
Szolzsenyicin szülővárosában, a dél-oroszországi Kiszlovodszkban múzeumot kívánnak létrehozni emlékére.

A Gulag szigetcsoport, a Rákosztály és az Ivan Gyenyiszovics egy napja című műveiért 1970-ben Nobel-díjjal kitüntetett író augusztus 3-án hunyt el szívelégtelenségben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

e-könyv: Videojáték helyett világirodalom

Az e-könyv-olvasók piacán nagy a mozgás: száz klasszikus művet tartalmazó szoftvert ad ki a DS… Tovább olvasom