Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Győr - A régóta várt könyv! - Galéria

GYŐR – a hangulatos város címmel, művészi fotókkal, 200 oldalon közel 500 fotón jeleníti meg a várost. Könyvszalonon már a kezünkben tarthatjuk az albumot.

Különleges és hiánypótló a Győrről készült könyv. Hangulatos „sétára" hív, ahol a képek és a szöveg sajátos szimbiózisával találkozunk. Dr. Barsi Ernő zenetudós néprajzkutató ízes megfogalmazású történetei kiválóan egészíti ki Tóth Tibor, mintegy 4 év munkájával összeállított fotóanyagát.

Az album „művészi finomsággal, újjáteremtve számunkra az ismert világot, segít felfedezni és újraértékelni a megszokottat, mindennaposat. A könyv képei sajátosan, a fotós egyéni látásmódjával, beállításaival az optimális pillanatban örökítik meg a valóságot.... A nagy gonddal szerkesztett kiadvány művészi értéke, hogy segít mást, másként és jobban látni; esztétikai élményt nyújt, érzelmileg megérint" írja előszavában Bede Fazekas Csaba a Győri Nemzeti Színház Örökös Tagja a Város Díszpolgára.

„Ha a város folyóinak partján vagy ódon falai között sétálunk, utcáinak köveit koptatjuk, azok szinte beszélnek nekünk a régi időkről, népünk alkotó erejéről. Figyeljünk csak reájuk!" – szólnak Dr. Barsi Ernő gondolatai, és valóban: a könyv fotóit nézegetve egy-egy pillanatra megelevenedik kezünkben a város, a képek mesélnek Győrről. A látványt az idén 90 éves zenetudós, néprajzkutató ízes megfogalmazású történetei egészítik ki a száraz tények mellőzésével. A hangulatot a képaláírások irodalmi stílusukkal is finomítják. Az album nem csak tartalma, hanem tematikája által is különleges: szerkezete egy keretes verséhez hasonlít. Az elején a levegőből közelítjük meg a várost légi fotók segítségével. A landolás után a Városházánál kezdődik a sétam. Ezután a belváros felé invitálja a könyv az olvasót, majd végigjárva Győr legszebb pontjait, értékeit. Ahogy érkeztünk, úgy távolodunk a városból, légi felvételek zárják az élményt.

Barsi Ernő
Barsi Ernő


A könyvet a Stabil Reklám és Grafikai Stúdió szerkesztette a tartalomhoz illő alapssággal és eleganciával. A képek Tóth Tibor fotóművész munkája, A fotókon mind a négy évszakban életre kel a város, a fotós arra törekedett, hogy hűen reprezentálja a valódi Győr hangulatát..
A kiadvány teljesen politika és reklámmentes, kizárólag Győr értékeit és szépségeit hivatott bemutatni. Az elkészítésben partner Palatia Nyomda tulajdonosa Radek József szerint, ennek a könyvnek a nyomtatása magas színvonalat igényel, mely még egy nyomdászmesternek is kíhívás ugyanakkor élményt ad.

A célközönség mindenki, a város lakóitól kezdve a turistákon át a vállalkozásokig.

Utóbbiak már jelezték érdeklődésüket az album iránt, mert szeretnék protokollvendégeiknek, ügyfeleiknek ajándékozni útravalóul, ha Győrben járnak. A könyvből az első 3000 példány limitált, sorszámozott.

Győr - A régóta várt könyv!

Olvasóink írták

 • 3. peet2 2010. november 05. 20:25
  „Adhatták volna sokkal több példányba is ki, ugy biztos olcsobb lett volna.
  Talán akkor többen is megtudnák venni, mert megéri értékes album”
 • 2. Tóttibi 2010. november 04. 18:44
  „Kapható a Könyvszalonon.
  Ára: 5960 Ft helyett 5490 Ft(bevezető ár csak a szalonon)
  Vagy hívd: 06 30 / 216-5564.
  Megéri!”
 • 1. zsukov 2010. november 02. 15:00
  „Akkor hol kapkató ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi oldalt indít tini könyvmolyoknak a Penguin

Közösségi oldalt indít Spinebreakers néven fiatalok számára a brit Penguin könyvkiadó, hogy ezzel is… Tovább olvasom