Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Elkészült Günter Grass önéletrajzi regénye

A héten kerül a németországi könyvesboltokba Günter Grass önéletrajzi regényének befejező kötete. Újabb részletek a Waffen SS-es múltból.
Günter Grass két évvel ezelőtt beszélt először arról a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak adott interjújában, hogy a második világháború utolsó hónapjaiban behívót kapott a Waffen SS-egyik páncélos hadosztályába. A néhány héttel később megjelent, Hagymahántás közben című önéletrajzi naplójában pedig részletesen beszámolt múltjának addig titokban tartott epizódjáról.

A német író legújabb művéből a kiadó ezúttal szándékosan nem juttatott el részleteket a sajtónak, tartva a két évvel ezelőtti heves támadások és bírálatok megismétlődésétől. A Doboz - Történetek a sötétkamrákból (Die Box. Dunkelkammergeschichten) című regényről annyit azonban már tudni, hogy egy képzeletbeli párbeszédet mutat be az író és nyolc gyermeke között, amint egy asztal körül ülve beszélgetnek.

A bádogdob szerzőjének beismerését annak idején zavar és értetlenség fogadta Németországban, elsősorban azért, mert Grass mindig azt hirdette, hogy a múlttal való szembenézést nem lehet megkerülni, ám ehhez képest ő maga csak évtizedekkel később tárta titkát a nyilvánosság elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menjünk újra könyvtárba

Győr - A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár szeptember 8-án nyit. Szeptember 4-én indul az… Tovább olvasom