Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Egy igaz ember emlékiratai - könyvajánló

Hogyan éli meg a mindent átértékelő korszakot az elveihez utolsó lélegzetéig hűségesen ragaszkodó kommunista társadalomtudós, és hogyan szerelme, a zsidó származású jogásznő?

Püski Mátyás: Egy igaz ember emlékiratai

1989. július 6. – szimbolikus napja a magyar történelemnek. Ezen a napon halt meg Kádár János, épp akkor, amikor kihirdették Nagy Imre és társainak rehabilitációját. Sorsfordító a dátum a könyv két főszereplője – Ágoston Zoltán és Schön Ráchel – életében is.

Püski Mátyás: Egy igaz ember emlékiratai Novum, 2009
Püski Mátyás: Egy igaz ember emlékiratai
Novum, 2009
Hogyan éli meg a mindent átértékelő korszakot „igaz ember"-ként az elveihez utolsó lélegzetéig hűségesen ragaszkodó kommunista társadalomtudós – és hogyan szerelme, a zsidó származású jogásznő?

Vajon melyik időszak lesz nagyobb próbatétel számukra – a világháború vészterhes korszaka, vagy a diktatúrából a demokráciába való átmenet?

A kötet szerzője nem csupán a két ember szövetségének hiteles krónikáját örökíti meg könyvében, de a rendszerváltás korszakának sajátos atmoszféráját, s olykor visszás eseményeit is.


Püski Mátyás

Az író Budapesten nevelkedett, itt élte le élete nagy részét. Már gyermekkorában megtapasztalta a Horthy-korszak nyomorúságát, a német megszállás alatt a nyilas barbárság véres napjait, majd a Rákosi-rezsim könyörtelenségét. Jogot és pszichológiát tanult, majd a Kádár János vezette időszakban több regényt írt − kiadásukat azonban a pártpolitika kritikus bírálata miatt nem engedélyezték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mártír költő emléke ma is él

Győr–Abda - Radnóti Miklósra emlékeztek kedden a folyók városában és az abdai Rábca-parton. A… Tovább olvasom