Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Borges új soraira bukkantak

Jorge Luis Borges argentin költő mindeddig ismeretlen verssoraira bukkantak a Buenos Aires-i Nemzeti Könyvtár dolgozói több éves kutatómunkájuk közben.

A műveket a nagy hatású író számtalan jegyzete és személyes könyvtárának mindeddig az intézmény raktárában "elfelejtve" pihenő nyolcszáz kötete mellett találták meg.

Az eddig rejtve maradt költemény mintegy tíz soros, és Borges egy 1923-ban megjelent német nyelvű egyháztörténeti mű hátsó borítójára írta. A könyvtár kutatói szerint a mű költészeti gyakorlat, témája alapján vélhetően 1923 és 1925 között születhetett.Jorge Luis Borges közel húsz éven át igazgatta a nemzeti könyvtárat, amely évtizedek óta raktározza a költő által az intézménynek adományozott több száz kötetet. A könyvtár dolgozói szerint korábban nem vették észre, hogy a könyvekben jegyzetek is vannak.

Két kutató 2004-ben vágott bele a költő gyűjteményének átfésülésébe, a több éves kutatómunka eredményeként nemrég jelent meg Borges, libros y lecturas (Borges, könyvek és jegyzetek) című kötetük. A több mint négyszáz oldalas összegzés a XX. század egyik legnagyobb hatású költőjének tartott Borges jegyzeteinek elemzése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a Harry Potter?

J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője a varázslósaga esetleges folytatásáról beszélt… Tovább olvasom