Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Átadták a 2011. évi Aranykönyv-díjakat

Hegyi Barbara, Müller Péter, Molnár Ferenc, Szabó Magda és Frei Tamás műve lett a magyar győztes.
A külföldiek közül pedig Jamie Oliver, a Grimm testvérek, Jan Stradling, Antoine De Saint-Exupéry, Mark Logue és Suzanne Collins kötetei nyerték el leginkább a közönség tetszését a 2011. év kedvenceit kereső Aranykönyv szavazáson.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban május 17-én tartották meg a legjobb könyvek díjátadó ünnepségét. A Libri Aranykönyv szavazása március 2-án indult, és összesen 567 007 szavazat érkezett a jelölt könyvekre - adta hírül a kiadó. Szépirodalom kategóriában Szabó Magda Liber Mortis című munkája és Mark Logue A király beszéde könyve lett a legkedveltebb, a klasszikusok közül Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye és Antoine De Saint-Exupéry A kis herceg című alkotásait szerették a leginkább a szavazók. A szórakoztató irodalom könyvei között Frei Tamás A bankár című munkáját és Suzanne Collins A kiválasztott című könyvét értékelte a legjobbnak a közönség, az ismeretterjesztő munkák közül pedig Müller Péter Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről és Jan Stradling A történelem rettegett asszonyai műveit díjazták. A gasztronómia aranyérmét Hegyi Barbara Abraka babra és Jamie Oliver Jamie belevág... kötetei nyertek, a gyermek és ifjúsági irodalom legjobbjainak pedig a magyar népmeséket és a Grimm testvérek Aranyhaj című könyvét választották.

Három évvel ezelőtt mindenki olvas szlogennel indult útjára az Aranykönyv szavazás, amely az előző év legnépszerűbb magyar és nemzetközi köteteit keresi szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, ismeretterjesztés, gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában. Az internetes közönségszavazáson bárki nevezhette legkedvesebb könyveit, majd a verseny során először a legjobb 50, majd a legjobb 10 kötetre lehetett voksolni. Egy másik szavazás, az Aranytanár verseny végeredményét is kihirdették az est folyamán. Ezen a szavazáson olyan magyar nyelv és irodalom tanárokat lehetett jelölni, akiknek nagy szerepe volt abban, hogy az irodalmat és az olvasást megszeretették diákjaikkal. Öt hónapon át 24 osztály között folyt a küzdelem, végül az Aranytanár címet Szokoli Zsuzsanna, a Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és Szakiskola magyar és irodalomtanára nyerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a prágai könyvvásár

Huszonhat ország - köztük Magyarország - mintegy 400 kiadója vesz részt az idei 18. prágai… Tovább olvasom