Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Amerika szereti az e-book-ot

A felnőtt amerikai olvasók ötöde olvasott el tavaly legalább egy elektronikus könyvet.
 A Pew Research Center jelentése szerint a közel két évvel ezelőtti állapothoz képest jelentősen változtak az olvasói szokások, és ma már négyszer annyian olvasnak e-könyvet, mint korábban: ők teszik ki az összes olvasó 15 százalékát. A februárban végzett felmérés kimutatta azt is, hogy a 18 éven felüli amerikaiak 21 százaléka olvasott el legalább egy e-könyvet az előző 12 hónapban. A kutatásból kiderült, hogy az e-könyvet olvasók 88 százaléka ugyanakkor nyomtatott könyvet is olvasott.
A megkérdezettek 45 százaléka az e-könyvet részesíti előnyben az ágyban, míg 43 százalék megmarad a nyomtatott formánál.
"Az emberek könyvekhez való viszonya a kultúra központi eleme. Amikor tehát ez a viszony átalakulóban van, mint most, az figyelemre méltó esemény" - jelentette ki Lee Raine, a felmérést végző Pew Internet Project vezetője.

"Az e-könyv ágazat bevétele a 2008-as 78 millió dolláros eladásról 2011-re 1,7 milliárd dollárra szökött fel" - közölte Albert Greco, a Fordham Egyetem szakértője, aki úgy becsülte, hogy idén az e-könyvbolt már a 3,55 millió dollárnyi bevétellel számolhat.

Egyes jóslatok szerint 2016-ra az amerikaiak negyedének lesz e-könyv olvasója. Az e-könyvet olvasókra jellemző, hogy ötven éven aluliak, felsőfokú végzettségűek, és olyan háztartásban élnek, amelynek éves bevétele több mint 50 ezer dollár - állapította meg a felmérés, amely közel háromezer amerikaival készült interjú alapján született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örkény 100

Száz éve, 1912. április 5-én született Budapesten Örkény István Kossuth-díjas író, dramaturg, a… Tovább olvasom