Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Víz, Zene, Virág – Hömpölyögtek a családok, meglepetés várta őket

Több tízezren látogattak ki az idén a 22. Víz, Zene, Virág Fesztiválra a tatai tó partjára. Igazi fesztiválidő volt kétszáznál is több produkcióval, több mint háromezer közreműködővel, tengernyi látványossággal vízen, szárazon és levegőben, ingyenes vidámparkkal és plüssállatzuhataggal a Szipi Szigeten, egyedülálló romkocsmával és Party Arénával, borudvarral és kiállításokkal. No meg virággal, virággal, virággal…

A háromnapos nagyrendezvény főszervezőjét vasárnap délután kértük értékelésre. Esőssy András, a Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület elnöke mosolyogva, de kicsit fáradtan fogad bennünket a VIP-sátorban: „Kisvárosi rendezvény volt huszonkét évvel ezelőtt a fesztivál. Amatőrként kezdtük, aztán belejöttünk egyre jobban, nagy lett a sikere és most már profinak mondhatjuk magunkat ebben a szakmában" – mondja az elnök a tó felé mutatva.

„Mi a saját adottságainkra építünk, nem vesszük át más fesztiválok szisztémáját. Az épített és a természeti környezete a városnak egyedülálló az országban! A Vértes és a Gerecse hegységrendszert lehet látni az Öreg-tó partjáról. Majdnem olyan, mint egy svájci kép! Itt van a Zsigmond korabeli középkori vár, az Esterházy-kastélybirodalom, ősparkban van az egész rendezvény, természetvédelmi területen, szóval a különleges programokhoz különleges díszleteink vannak, és temérdek virág, ezért egészen egyedülálló a Víz, Zene, Virág Fesztivál. Aki egyszer eljött, biztos, hogy visszatér ide!" – fogalmaz magabiztosan Esőssy András, a Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület elnöke.

A háromnapos fesztiválra pusztán kétezer forintért lehetett jegyet váltani.
A háromnapos fesztiválra pusztán kétezer forintért lehetett jegyet váltani.


A tömeg péntek óta hömpölyög a vizek városában, a tó és a vár körül reggeltől hajnalig. A családok fesztiváljának indult s most is az a Víz, Zene, Virág Fesztivál. Tavaly egy talált kutyust fogadott örökbe a rendezvény, s hála a nagy csinnadrattának, az egy éve elkóborolt eb visszatérhetett a gazdájához. Szipi kutya és a gazdi díszvendégei a fesztiválnak, idén is ellátogattak Tatára. A kutyusról nevezték el a Szipi Szigeteket, ahol egy komplett vidámpark várta a gyerekeket, teljesen ingyen. „Meglepődtem, hogy nem kell fizetni a játékokért, nem tudtam" – mondja Kovács Ágnes, egy hétéves kislány anyukája. „Flórának a sárkányos hullámvasút tetszett a legjobban, de mindent kipróbáltunk, ahova eljutottunk" – tudjuk meg a tatai pedagógustól.

„Annyit változott a fesztivál, amennyit jómagam is az elmúlt huszonkét évben. Felnőtt egy új generáció, más embertípusok vannak manapság, más igényekkel. Megmaradtak a hagyományos programjaink, mint a vízi karnevál, a tűzijáték, vagy a műrepülőshow a víz fölött. A kezdetektől megszervezett virágkötő-kiállítás is egyedülálló: a török kori átjáróban virágkötő művészek produkcióit tekinthetik meg, szerintem ilyen esemény azóta sincs az országban! Mindig hozzáteszünk valamit zenei irányzatokban is " – mondja a főszervező. A családi programoktól távol Elektro Party Arénát építettek föl, valószínűleg a legnagyobbat és legszebbet Közép-Európában: „Ez itt egy húsz méter magas és harminc méter széles színpad, elképesztő világítás- és hangtechnikával ellátva, fellépett itt Chris Lake, három emelet magasságból csinálta a műsorát, s aki nem szereti az elektromos zenét, az is elcsodálkozik az úgynevezett okos lámpák lenyűgöző látványán" – mutatja a fiataloknak szánt új programelemet. A lovarda mögötti területre megálmodott szabadtéri Bomba Romkocsma a fesztivál ki tudja hányadik különlegessége, itt az alternatív zene kedvelői múlatják az időt. „Kétezer forintért három napra adtunk belépőt, szerintünk ez egy jelképes összeg, mégis sokan rablásnak tartják. A tataiak fél áron vagy ingyen jöhettek, ha a belterületen laknak. Tizennégy év alatt szintén nem kellett fizetni. Szerintem ennyi pénzért ma egy fesztivált sem lehet Magyarországon látogatni, mégis cikiztek a belépő miatt egy online újságban" – magyarázza Essősy András a nonprofit fesztivál anyagi vetületét.
Borlovag lett a polgármester
A Zsigmond Király Borlovagrend tiszteletbeli lovagjává választotta a fesztiválon Michl József polgármestert, aki így nyilatkozott a Kisalföldnek: „Ősi szőlőművelő család a mienk, apai nagybátyámnak Párizsban díjazták a borát a harmincas években. Nagy köszönettel fogadtam a tagságot, igyekszem tenni a Neszmélyi borvidékért."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új logót kapott születésnapjára a komáromi családsegítő szolgálat

A Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 1997 októberében kezdte meg működését. Úgy döntöttek, hogy tizennyolcadik születésnapjuk méltó megünneplése lesz egy új logó megalkotása. Tovább olvasom