Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Városépítés játékosan – Az egész napos kreatív társasjátékban minden településrész képviseltette magát

Csapatszellem és lelkesedés – ez lendítette egészen a győzelemig a Dózsa Kincsei csapatot, akik megnyerték a nagy tatabányai vetélkedőt, a Kincsesbányát. A Vértes Agorája egész napos társasjátékán minden városrész képviseltette magát. A huszonöt fős csapatok tíz állomáson bizonyították kreativitásukat, fantáziájukat, ügyességüket és persze helyismereti tudásukat.

Több százan szállták meg A Vértes Agoráját a minap: játékosok és szurkolók gyülekeztek a Kincsesbánya elnevezésű vetélkedőre. Salamon Hugó szakmai vezető anno a Közművelődés Házában szervezett hasonló játékot munkatársaival, akkor a Szentivánéji Karnevál égisze alatt versengtek a városrészek. A régi alapokon új rendezvény született, hasonló gondolattal: kovácsolódjanak össze a városrészek, illetve Tatabánya. A körzetek önkormányzati képviselői mindenhol a kezdeményezés élére álltak, helyenként csapatkapitányként vettek részt a játékban, ami némileg bennfentessé tette az egyébként szórakoztató családi programot.

A sárbereki Kerekberek Sárberek csapatát az ottani óvoda vezetője fogta össze, így főleg az ovi és a körzet iskolája képviseltette magát. Hetzmanné Begala Anna szerint: „jó volt a szervezés, és jók voltak a feladatok is". A legfinomabb rétest sütötték, s ezáltal a kategória díját a sárberekiek nyerték.

Dózsakertben rönköt fűrészeltek a csapatok, Sárberekben a csónakázótónál tutajt építettek, kertvárosban sakkoztak, Óvárosban a Jászai Mari Színházban futó darabok jelmezeit és kellékeit kellett felismerniük, a sportpályán sportfeladatok voltak. A bánhidai Szabadtéri Bányászati Múzeumban a bányászhagyományok ismeretéről szólt a feladat, Alsógallán tojást festettek, Felsőgallán gyöngyöt fűztek, német nemzetiségi ruhákat válogattak és német népdalt tanultak, majd énekeltek Saltzer Géza dalkörvezető vezényletével. A legnépszerűbb állomás Újvárosban volt, ahol spontán táncot kellett bemutatni a csapatoknak, beöltözve, kellékekkel. A hangulat itt, az Életfa téren hágott a tetőfokára, miközben a szomszédos Árpád téren, száz méterrel arrébb kormányellenes tüntetés zajlott.

Az Életfánál flashmobot adtak elő a csapatok. Képünkön az újvárosi gárda látható. Fotók: Kiss T. József
Az Életfánál flashmobot adtak elő a csapatok. Képünkön az újvárosi gárda látható. Fotók: Kiss T. József


Boros Katalin az óvárosi Fekete Gyémántokat erősítette. „Az iskola tanári kara, családja, meg ismeretségi köre alkotta a csapatot, mi nagyon jól éreztük magunkat, összekovácsolódtunk, a cél érdekében mindenki odatette magát" – mondja nevetve Katalin. A dózsakerti csapatból Szutter Irén nyugdíjas pedagógus így fogalmazott: „Sokat tanultam én is, jobban megismertem a várost."

Az újratervezett városi vetélkedőn, a Kincsesbányán első helyezést ért el a Dózsa Kincsei csapat Dózsakertből. A másodikak az Újvárosi Kincskeresők lettek Újvárosból, a harmadik helyen a Bánhidai Bizsergők végeztek Bánhidáról. A legjobb szurkolói csapat díját az Újvárosi Kincskeresők nyerték el. A csapatok a számtalan támogató jóvoltából édességeket, színház- és mozijegyeket, élménybelépőket, szervezési támogatást és pénzt nyertek lakókörzetüknek. Senki sem távozott este üres kézzel és üres gyomorral, köszönhetően a lelkes rétessütőknek, akik töméntelen mennyiségű édességet hoztak Kincsesbányára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézmény borotvaélen – Átkerülhet a banai felső tagozat Bábolnára

Átkerülhet a banai iskola felső tagozata Bábolnára -erről a Klik dönt június végéig. Tovább olvasom