Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Újra járható az M1-es autópálya

Befejezték az útpálya letakarítását a baleseti helyszínen az M1-es autópályán Tatánál, így Győr és a főváros felé is megindult a forgalom.

Szombat - 0. 05

Többórás lezárás után újra járható az M1-es autópálya Budapest felé is, miután feloldották Tata közelében a pályazárat - közölte Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense péntek éjjel az MTI-vel.

A sztrádán délután három óra után egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot, áttért a Budapest felé vezető pályatestre, majd fejtetőre állt. A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, majd egy másik, amely ezután az árokba hajtott.

A balesetben a teherautók vezetői sérültek meg. Az autópálya Budapest felé vezető oldalát teljesen lezárták, Győr felé egy ideig a leállósávon haladtak a járművek, majd két sávon megindult a forgalom, de később - a takarítás idejére - ezen az oldalon is teljes útzárat rendeltek el.

Az Útinform tájékoztatása szerint a főváros felé több mint 15 kilométeres torlódás alakult ki, és az 1-es főúton is több kilométeres volt a kocsisor.

21. 23

Budapest felé viszont továbbra sem járható a sztráda Tata és Tatabánya között - közölte Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense péntek este az MTI-vel.

Egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot. Fotó: MTI
Egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot. Fotó: MTI


A főváros felé tartókat Nagyszentjánosnál, Ácsnál, Komáromnál és Tatánál az alsóbbrendű utakra terelik, a gépjárművek Tatabánya-Újvárosnál térhetnek vissza az autópályára. A sztrádán délután három óra után egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot, áttért a Budapest felé vezető pályatestre, majd fejtetőre állt.

A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, majd egy másik, amely ezt követően az árokba hajtott.

A balesetben hárman sérültek meg, a teherautók vezetői. Mindhárom tehergépkocsi vezetőjét kórházba vitték. A baleset miatt az autópálya Budapest felé vezető oldalát teljesen lezárták, Győr irányában egy ideig a leállósávon haladtak a járművek, majd két sávon megindult a forgalom, de később a takarítás idejére ezen az oldalon is teljes útzárat rendeltek el. Az Útinform tájékoztatása szerint a főváros felé több mint 15 kilométeres torlódás alakult ki.

A baleset miatt már Győr térségében is nagy a torlódás, ezért a Budapest felé tartó autósokat a nagyszentjánosi kihajtónál leterelik a sztrádáról. Több kilométeres a kocsisor az 1-es főúton is.

Előzmények:

lhúzódó mentésre kell számítani az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Tata felé vezető lehajtónál, ahol kamionok ütköztek péntek délután. A helyszínre újabb mentőhelikopter érkezett, a balesetben megsérült három embert elszállították.

Mindkét oldalon sávzárást rendeltek el, emiatt torlódás alakult ki. Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot, majd fejtetőre állt.

A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, egy másik pedig az árokba hajtott. A balesetben a teherautók vezetői sérültek meg, a sérülteket mostanra elszállították.

Stolczenberger Klára megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt közölte, hogy a balesetben három ember sérült meg, a helyszínen elhúzódó mentésre kell számítani.

Tájékoztatása szerint a szalagkorlátot átszakító teherautó vasanyagot szállított. A rendőrség honlapján az olvasható, hogy az M1-es autópálya érintett szakaszán Budapest irányában teljes útzár van érvényben, a Győr felé vezető irányban csak a leállósáv járható. Az Állami Autópálya-kezelő a honlapján azt írja, a lezárás miatt torlódás alakult ki.

Érdemes az 1-es főúton kerülni; Budapest felé Komárom és Tatabánya, Hegyeshalom felé Tatabánya és Tata csomópontok között.

Korábban:

Kamionok ütköztek péntek délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Tata felé vezető lehajtónál - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel. Az Útinform tájékoztatása szerint a Budapest felé vezető oldalt lezárták, a Hegyeshalom felé vezető oldalon pedig a belső sávon nem lehet közlekedni.

Stolczenberger Klára megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a balesetben több kamion ütközött össze, három ember megsérült, a helyszínre mentőhelikopter érkezett. A Budapest felé vezető oldalon pályazárra lehet számítani, de torlódás várható a Győr felé vezető oldalon is, mert a kamionokat mentő daru működéséhez meg kell állítani a forgalmat. A lezárt szakaszt az 1-es úton lehet kikerülni.

Az Útinform az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatása alapján a honlapján azt írta: az M1-es autópálya 67-es kilométerénél átszakította a szalagkorlátot és felborult egy kamion, amelynek nekiütközött két másik kamion. A Budapest felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat a tatai csomópontban leterelik az autópályáról. A Hegyeshalom felé vezető oldalon a belső sávot zárták le.

Olvasóink írták

 • 4. tiktak 2013. augusztus 11. 21:57
  „A tények: 5 kor indultam győrből, fél hat után 5 perccel elértem a dugó végét. A komáromi lehajtó 12 km-re volt és mögöttem csak torlódtak a járművek a végét sem lehett látni. A baleset a 65-s km nél volt. Hogyan tudtam felmenni a páklyára, ha a baleset 16 óra körül volt? Este 10 órakor hozott egy rendőrautó palackos vizet - 50 m-ként mentünk előre. A 12 km-t 5 óra alatt tettük meg ....S közben semmi intézkedés, hogy a leálló sávban visszavezetnék legalább a személykocsikat, a kamionokat pedig a komáromi lehajtónál pl. Ez olyan volt, mint a márciusi dugó, csak nem hó volt, hanem hőség. És ez is katasztrófa ahogyan kezelve volt. Lajtán túl fél óra alatt megindul valamerre a kocsisor. Hát van mit behozni. A "főnök" megint szabadságon volt -valószínű.”
 • 3. urbaniastapista 2013. augusztus 09. 23:28
  „Este tízkor a 82-es felett is araszoltak a kamionok.”
 • 2. nitrocircus 2013. augusztus 09. 21:22
  „viszont most megint sok szirénázó jármű megy arra folyamatosan, nem tudom merre tartanak de Pest irányába..valami info valakinek, hogy mi történt?”
 • 1. Mankapunka 2013. augusztus 09. 18:31
  „Ilyenkor Győrnél el kell menni Székesfehérvárra a 81-esen, és úgy rá az M7-esre Gárdony felé a 7-es úton Székesfehérvár belterületén személyautóval, teherrel sajnos meg kell kerülni egész Székesfehérvárat.

  Kis kerülő, de végül lehet, hogy időben hazaérsz, arról nem is beszélve, hogy az ácsorgásban lehet annyival több üzemanyagot égetsz el, mintha kerülsz 40 km-t.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M1-esen: két autó ütközött

Feloldották az útzárat az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, ahol korábban baleset teljes útzár volt. Tovább olvasom