Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Újabb sikeres felderítés és elfogás Tatabányán

Nem ismernek lehetetlen a tatabányai rendőrök, ha kell, a föld alól is előkerítik a bűnelkövetőket. Így történt ez kedden estére is, amikor elfogtak egy női nyakláncokra specializált fiatalembert.
Május 10-én három ugyanazon módszerrel elkövetett lopásról szerzett tudomást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Elsőként egy helybéli néni tett bejelentést egy 17-18 év körüli meglepően ártatlan tekintetű és felettébb udvarias fiatalemberről, aki délután 17:15 órakor a Köztársaság úton, haza felé tartva megszólította és a pontos időt kérdezte tőle. Az asszony csak egy pillanatra nézett le a karórájára, a fiatalember kirántotta nyakából az aranyláncot, majd elszaladt.

Pár órával később a Mártírok út elején történt egy kísértetiesen hasonló eset. Az elkövető akkor is a pontos időre volt kíváncsi, személyleírása megegyezett a Köztársaság úti tolvajéval és a fiatalember ezúttal is egy arany nyaklánccal távozott.

Pénteken a tolvaj nem lépett akcióba, a nyomozóknak azonban egy újabb eset jutott a tudomására. Egy tatabányai asszony a Facebook közösségi oldalon mesélte el, mi történt vele csütörtökön koradélután Dózsakertben, de nyakláncának eltulajdonítása miatt nem tett feljelentést a rendőrségen. Az elkövetés módszere ugyanaz volt, mint az azt követő esetekben és a személyleírás itt is megegyezett a fenti két eset elkövetőjével. Szombaton majd hétfőn ismételten Tatabánya Dózsakert városrészét szemelte ki magának az elkövető. A bevált módszeren nem változtatott, így mind a két alkalommal sikerrel járt.

Nagy volt a nyomás a tatabányai rendőrökön, a nyomozók már napok óta szinte minden idejüket az utcákon töltötték, hogy elkapják az ismeretlen elkövetőt, akiről néhány adaton kívül semmit sem tudtak. A fordulatot a keddi nap hozta meg.

A fiatalember Oroszlányban követte el az újabb bűncselekményt, így a nyomozók már két városra terjesztették ki a keresést, melyben egy tanú által elmondottak jelentették az egyetlen támpontot. A Köztársaság úti esetnél találkoztak a nyomozók egy férfival, aki kutyasétáltatás közben figyelt fel az ismeretlen személyre. Arcát ugyan nem látta, azt folyamatosan eltakarta az elkövető, kezét és lábát viszont megfigyelte, azokon ugyanis piros pöttyök árulkodtak arról, hogy a fiatalember valamilyen bőrbetegséget hordozhat.

A nyomozók feltételezték, hogy a betegség fertőző lehet, így a személyleírással felkeresték az ilyen jellegű betegségeket kezelő szakintézetet, ahol sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőt, aki az adatok szerit oroszlányi lakos, de megromlott családi kapcsolatai miatt egy ideje már tatabányai ismerőseinél húzza meg magát.

Miután a nyomozók kedden reggel megtudták, kit kell keresniük, tűvé tették érte Tatabányát. 17:30 órakor végül Tatabányán, a Galla-patak dózsakerti szakaszán találták meg, amint teljes nyugalommal horgászott. A 21 éves oroszlányi fiatalembert, aki elismerte a bűncselekmények elkövetését, a tatabányai nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Metanolvisszanyerőt telepít komáromba a Rossi Biofuel

A biodízelt előállító Rossi Biofuel Zrt. 250 millió forintos beruházással metanolvisszanyerő lepárló… Tovább olvasom