Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Turisztikai fejlesztés Gerecsében, Komáromban és Tatán

Összesen 167 millió forintos turisztikai fejlesztés indult el.

Összesen 167 millió forintos turisztikai fejlesztést indít el a Gerecsében, Komáromban és Tatán két sikeres pályázatnak köszönhetően a Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. és a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület - jelentette be a két szervezet közös projektindító sajtótájékoztatóján kedden Tatán.

Vidáné Aradi Nikolett projektmenedzser elmondta, a kft. 98 millió forintos támogatást kapott a fejlesztések megvalósításához, amelyek között szerepel a térségi turisztikai kártyarendszer bevezetése, többnyelvű, mobil eszközökre letölthető, sétaútvonalakat ajánló program kifejlesztése, valamint 20 képújság-alapú információs pont kialakítása. Ezen túl felújítják a Gerecse hegység gyalogos túraútvonalait, létrehozzák a Gerecse Natúrpark első tanösvényét, valamint belföldi és külföldi kampányokat szerveznek a turisztikai attrakciók megismertetése érdekében.

A kft. 2011-ben alakult, tulajdonosai 40-40 százalékban a tatai és a komáromi helyi TDM (turisztikai desztinációs menedzsment) szervezetek, illetve 20 százalékban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Magyarics Gábor tájékoztatása szerint a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület az új pályázat segítségével folytatja az elmúlt két évben indított fejlesztéseit. Az egyesület 30 helyszínen bővíti Tatán és környékén a látnivalók mellé telepített többnyelvű tájékoztató táblákat, további tíz helyszínen települési információs pontot alakítanak ki.

Az ajánlott sétaútvonalakhoz a nyomtatott térképek mellett mobilapplikációkat készítenek, illetve egy újabb érintőképernyős infopultot helyeznek el a városban. Az egyesület 11 helyi termék pontot hoz létre, ahol egységes arculati megjelenéssel értékesíthetők a helyben készült kézműves termékek, élelmiszerek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővít az Alumechanik Tatabányán

A műanyaghulladékok újrahasznosításával foglalkozó Alumechanik Kft. 70 millió forintos beruházással… Tovább olvasom