Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Több megbecsülésre van szükség

Az egészségügyben tevékenykedő szakembereket köszöntötték Tatán a Semmelweis-nap alkalmából. Minden év július elseje – Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születésnapja – a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, a köszönetnyilvánítások napja is egyben.

Az ünnepségre meghívást kaptak az orvosok, a házi-, gyermekfogorvosok és munkatársaik, védőnők, a mentőszolgálat, a gyógyszertárak, a kórház dolgozói, gyógytornászok. Az elmúlt időszakban végzett munkájukat, kitartásukat, elhivatottságukat köszönte meg a város vezetése.

A Magyar Kórházszövetség elnöke, dr. Velkey György úgy vélekedett az ünnepségen, hogy az egészségügyben sokan túlterheltek, kevés megbecsülést kapnak, s ebből adódóan a kiégés fenyegeti őket. Több megbecsülésre van szükségük lelki és anyagi értelemben is. Az elmúlt években már elindult egy folyamat, mely most kissé megtorpant, de szerkezeti átalakítások és további forrásátcsoportosítások is indokoltak lennének.

Dr. Fehér Béla alelnök adta át a díjat dr. Pálfi Jánosnak.
Dr. Fehér Béla alelnök adta át a díjat dr. Pálfi Jánosnak.


– Az egészségügyi dolgozók mentális és fizikai jólétéhez
nem elég az infrastruktúra fejlesztése – mutatott rá Bencsik János országgyűlési képviselő. – Ha a kórházak és rendelőintézetek felújításával, műszerezettségének javításával párhuzamosan nem kezdődik meg az orvosok, szakápolók bérének felzárkóztatása a környező országokéhoz képest, akkor másfél-két éven belül megroppanhat az egészségügy, mert nem lesz elegendő orvos – emelte ki a képviselő.

A rendezvényen elismeréseket nyújtottak át a szakembereknek, a megyei orvosi kamara Hamary Dániel-díjban részesítette dr. Pálfi János háziorvost. A díjjal a megye területén orvosi tevékenységet folytató, kiemelkedő munkát végző orvosokat, a civil társadalom számára is példát mutató embereket tüntetik ki.

– Nagy megtiszteltetésnek érzem az elismerést. Erről orvosok döntenek, s ha kollégáktól kapok elismerést, az azt jeleni, hogy annak értéke van. Visszajelzést kaptam, hogy jól végzem a munkámat – mondta dr. Pálfi János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két mikrobusz ütközött az M1-esen

A Budapest felé vezető oldal 59-es kilométerénél ütközött össze két mikrobusz. A balesetnek egy… Tovább olvasom