Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Szolid volt ez a választás

A Komárom-Esztergom Megyei 1. számú választókerületben Tatabánya, Tata, Baj, Vértesszőlős és Szárliget polgárai szavazhattak.
A legnagyobb párharcnak Bencsik János (Fidesz-KDNP) és Lukács Zoltán „csatája” ígérkezett.
Ahogy már megszokott, az országgyűlési választások nem múlnak el nem kívánatos jelenségek nélkül.

Tatán már a kora reggeli órákban mentek szavazni a helyiek, és mit láttak: a vizek városának 12. számú szavazókörét, amelynek egy óvoda adott otthont, körbematricázták a Jólét és Szabadság reklámjaival a járdán. Ugyanitt, több LMP felirat is felkerült az aszfaltra, az egyiket JESZ-matricák takarják. Az LMP igen erőszakos kampányt folytatott, miután Tatabányán is több választási körzetben hirdette magát az aszfalton, de plakátokkal és feliratokkal is megpróbálták befolyásolni a szavazókat.

A Tatához közeli Tardoson vasárnap 11 óráig a választásra jogosultak 14 százaléka voksolt, Tata 13. szavazókörében is hasonló volt az arány, a kertvárosi óvodában a szavazók 32 százaléka ekkor már behúzta az ikszeket. Álmos napként kezdődött ez a vasárnap, ám ahogy múlt az idő, egyre többen járultak az urnákhoz. Sokan kisgyermekeikkel, aki óriási örömmel tették az urnában a szülők által kitöltött választási íveket.

Országos szinten 15 óráig a szavazásra jogosultak 45,02 százaléka adta le szavazatát. Komárom-Esztergom megyében nem lehet panasz az aktivitásra, ekkor már 44,27 százalék (110 898) szavazott. 16.30-kor már 56, 3 százalékra emelkedett a részvételi arány. Négy évvel ezelőtt az első fordulóban 57,18 százalék volt az aktivitás. Hogy mi lesz a végeredmény? Ha a felméréseknek lehet hinni, nagy Fidesz-KDNP-s győzelem várható.


Péntek SándorKövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kakas csípte meg a tyúktolvajt

Egy kakast és öt tyúkot lopott egy férfi. A kakas azonban nem adta magát könnyen. Tovább olvasom