Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sebességkorlátozó közúti jelzőtáblákat lopnak el

Új baleset- és életveszélyes divat vette kezdetét Komárom-Esztergom megyében. „Sebességkorlátozó közúti jelzőtáblákat" lopnak el az állampolgárok, hogy azokkal ajándékozzák meg születésnapjukat ünneplő ismerőseiket, családtagjaikat.
Ezúttal a Velence-Csákvár-Tata összekötőúton kihelyezett 40 km/h „Sebességkorlátozó közúti jelzőtáblát" tulajdonította el ismeretlen elkövető. Az érintett útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 90 km/h, de az érintett útszakasz 52-es km szelvényénél 40 km/h sebességre korlátozták a járművek haladási sebességét az útkereszteződés és az elsőbbségadási kötelezettség miatt. A tábla lényeges információval szolgál a járművezetők részére, hiánya baleset- és életveszélyessé tette a közlekedést az érintett útszakaszon.

Komárom-Esztergom megyében sajnos nem ez volt az első ilyen eset. Júliusban a Tatát és Környét összekötő útszakaszról lopták el az 50 km/h „Sebességkorlátozó közúti jelzőtáblát" a Rendőrség gyanúja szerint azért, hogy azt ajándékba adják annak, aki kerek évfordulót ünnepelt.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény büntette miatt indított eljárást ismeretlen személy ellen és egyben a lakosság segítségét kéri az elkövető személyazonosságának megállapítása végett. Maros Attila r. ftzls., balesetvizsgálónál jelentkezhet(nek) hivatali munkaidőben a 34/517-777-es telefonszám 21-48-os mellékén, illetve a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén azok, akik tudják, ki tulajdonította el helyéről a jelzőtáblát.

A bejelentő személyi adatait a Hatóság kérésére az ügytől elkülönítve, zártan kezeli.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egyben felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy cselekedetükkel beláthatatlan következménnyel járó balesetveszélyes helyzetet okoznak, ezért felszólítja az állampolgárokat, hagyjanak fel a táblalopásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtévesztették az idős asszonyt

Pénzcserét ajánlott fel a trükkös tolvaj egy 81 éves tatabányai asszonynak, végül 50.000 forinttal… Tovább olvasom