Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Révkomáromban átadták az egyetemi kápolnát

Egyetemi kápolnát és katolikus közösségi központot avattak a napokban a révkomáromi Selye János Egyetem Danubius diákszállójában - közölte az Új Szó című pozsonyi lap csütörtökön.
A helyiségeket Róbert Bezák nagyszombati érsek áldotta meg és szentelte fel. Az eseményen részt vett Elek László komáromi esperesplébános, Tóth János rektor és Hortai Éva, az egyetem igazgatótanácsának elnöke.

"A Boldog Salkaházi Sára nevét viselő Katolikus Egyetemi Központ az előző tanévben alakult, ám eddig nem volt olyan közösségi hely, ahol a hallgatókkal rendszeresen találkozhattunk volna, összejárhattunk volna imádkozni, beszélgetni, lelkiekben feltöltődni" - mondta Nagy Péter, Szlovákia egyetlen magyar nyelvű állami egyetemének lelkésze. Ezentúl szerdánként rendszeresen tartanak szentmisét az új kápolnában, előadásokat szerveznek, közösségi találkozókat, filmvetítéseket terveznek.

Róbert Bezák érsek kiemelte, hogy egyházmegyéjében ez a második egyetemi kápolna, Révkomárom mellett csak Nagyszombatban működik hasonló.

A központ átadását megelőzően Róbert az érsek tanévnyitó szentmisét mutatott be a Szent András-templomban. Itt Tóth János rektor is szólt az egybegyűltekhez, üdvözölve az egyházmegye kezdeményezését, amelyhez az egyetem megfelelő helyiségek biztosításával járult hozzá.

"Korunk egyik legkirívóbb problémája a figyelem hiánya, amely a tanulásban, a társas kapcsolatokban, a családban, a munkahelyeken egyaránt jelentkezik. Ha embertársunk érzi, hogy odafigyelünk rá, hogy érdekel a problémája, megnyílik, bizalmába fogad. Ezt a nehéz küldetést vállalta fel a katolikus egyetemi központ és Nagy Péter egyetemi lelkész" - húzta alá a rektor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrző-védő cégcsoport ügyvezetőit tartóztatták le Komárom-Esztergom megyében

Csaknem 900 millió forintos kárt okozott az államnak egy nyolc tagból, álló őrző-védő tevékenységet… Tovább olvasom