Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Rablás és ítélet egy hónapon belül

Első fokon, nem jogerősen börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 21 éves szárligeti fiatalembert, aki 2012. augusztus 9-én kora este veréssel történő fenyegetéssel arra kényszerített egy komáromi fiatalembert, hogy átadja a nála lévő 1000 forintját.
A rablót még aznap este elfogták a járőrök. A sértett által adott személyleírás alapján azonosították a komáromi vasútállomáson, majd előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol gyanusítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

A 22 éves komáromi sértett húgával hazafelé tartott, mikor leszólította őket a 21 éves szárligeti fiatalember. Pénzt kért vonatjegyre, hogy haza jusson, de a sértett nem akarta odaadni másnapi ebédjének árát, ezért a 21 éves fiatalember egyre erőszakosabban kezdett viselkedni, végül fenyegető hangon a pénz átadására kényszerítette a sértettet, akinek ezek után még a táskáját is átkutatta.

Miután a rabló elment a helyszínről, a sértett bejelentette az esetet a 112-es segélyhívón. Az ügyeletes azonnal járőrt küldött a fiatalemberhez, aki elmondta, hogy nézett ki a támadója, milyen ruhát viselt és merre indult. A járőrök keresni kezdték a fiatalembert, akit a vasútállomáson találtak meg. A vonatra várt, mellyel Szárligetre akart haza utazni. A rendőrök elfogták és előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol gyanusítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

A Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellene és 2012. szeptember 10-én délután kezdeményezte gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását. A tárgyaláson a bíró első fokon, nem jogerősen elítélte a 21 éves szárligeti fiatalembert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák horgász holttestét találták meg Lábatlannál

Egy 78 éves szlovák horgász holttestét találták meg Lábatlannál a Komáromi Vízirendészet járőrei… Tovább olvasom