Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Őszre elkészül a sürgősségi centrum Tatabányán

Augusztustól modern infrastruktúra, korszerű eszközök, európai színvonalú betegellátás várja a Komárom-Esztergom megyében élőket, a megújuló tatabányai Szent Borbála Kórházban. A fejlesztés uniós támogatással valósul meg, mintegy 1,2 milliárd forintból. A sürgősségi centrum kialakításáról, a beruházás állapotáról lakossági fórumot rendeztek a városházán.

„Éppen a röntgenosztály szétverésén fáradozunk..." – kezdte a tájékoztatón a kórház főigazgatója, dr. Lőke János a jelenlegi állapotokról. A bontás 80 százaléknál, az építés 10 százaléknál tart, az eszközöket megrendelték, májusban beépítik a röntgengépet, az informatikai rendszer kiépítése folyamatban van. Rajj Attila projektvezető szerint az 1,2 milliárd forint értékű beruházás megfelelő ütemben halad, augusztusban kész lesz a sürgősségi betegellátó osztály. Schmidt Csaba polgármester megyei szinten is kiemelt jelentőségűnek nevezte a beruházást, hiszen Komárom-Esztergom betegeinek kétharmadát fogadja az intézmény.

Látványterv. Fél évtizedes álom valósul meg. Ez idáig kihasználatlan épületrészben alakítják ki az új osztályt.
Látványterv. Fél évtizedes álom valósul meg. Ez idáig kihasználatlan épületrészben alakítják ki az új osztályt.


Dr. Onódi Lívia, az OMSZ regionális orvos igazgatója a kórház kapujának nevezte a sürgősségi centrumot, melynek célja lesz minden rászorulót ellátni a nap huszonnégy órájában. A részleg működéséről elmondta: az osztályon a betegellátás nem érkezési sorrendben történik, hanem egy speciális – úgynevezett triázs – rendszer szerint értékelik a betegek állapotát a szakdolgozók. A várakozási idő így nullától százhúsz percig tarthat, attól függően, hogy milyen ellátást igényel a beteg. A sürgősségi ellátás tehát nem gyorsasági ellátást jelent, tudtuk meg az igazgatónőtől.

Az előadások után kérdezni lehetett a szakemberektől. A háziorvosok felvetették, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz-e a betegek mozgatása. Mint kiderült, könnyebb lehet.

A sürgősségi betegellátó osztály működéséről, a beruházás állapotáról lakossági fórumot rendeztek a városházán.
A sürgősségi betegellátó osztály működéséről, a beruházás állapotáról lakossági fórumot rendeztek a városházán.


A háziorvosi ügyeletet szeretnék beköltöztetni a kórház területére, tudtuk meg a főigazgatótól, ennek a megtervezése folyamatban van.  A dolgozói létszám kérdése is szóba került a fórumon. Lőke János elmondta, egyelőre saját erőből kell – átcsoportosítással – biztosítani a szakembergárdát. Lakossági észrevételként hangzott el, hogy a folyamatos kórházi beruházások és bővítések egyre nagyobb terhet jelentenek a Bánhidai lakótelep közlekedése szempontjából, egyre nagyobb a balesetveszély a közös használatú, terhelt utakon. A főigazgató ígéretet tett arra, hogy erre a jogos felvetésre is keresi majd a választ megfelelő fórumokon.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tata 1848 – Festmény a Kálvárián gyakorlatozó nemzetőrökről és Hamari Dániel okmányai

Tata 1848 címmel nyílt kiállítás a református gimnáziumban emléktárgyakból, korabeli dokumentumokból, helyi vonatkozású emlékekből. Tovább olvasom