Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Összehangolja sportfejlesztéseit Tata és Tatabánya

Tatabányán felújítják város első műfüves pályáját és befedik a jégpályát is.
Tata és Tatabánya a jövőben nem egymással vetélkedve, hanem együttműködve fejleszti sportlétesítményeit és van esély arra is, hogy egy-egy kiemelt beruházás állami fenntartásban működjön - mondta Bencsik János (Fidesz) országgyűlési képviselő kedden Tatán. A két város polgármesterével közösen tartott fórumán a politikus jelezte, Tatabányán 2017-ig felépülhet egy 3000 nézőt befogadó multifunkcionális csarnok, ahol jobb körülmények közé kerülhetnek a helyi sikersportágak.

Tatán pedig az idén 650 millió forintért épülhet meg a kézilabda-komplexum első csarnoka. Mindehhez hozzátette, hogy a közös sportfejlesztésekről előrehaladott egyeztetéseket folytatnak Vígh Lászlóval, a kiemelt sportlétesítmények fejlesztéséért felelős kormánybiztossal. Bencsik János szólt arról is, hogy Tatán, az edzőtáborban kézilabda- és kosárlabda-munkacsarnokot hoznak létre, 300 nézőre tervezett lelátóval. A város és az edzőtábor együttműködésével egy 33 méteres fedett uszodát terveznek a volt Kristály fürdő területén, ez a vízilabda-válogatottnak is edzési lehetőséget biztosítana. Michl József (Fidesz-KDNP), Tata polgármestere bemutatta a város verseny- és tömegsportjának helyzetét. Kitért a kézilabdacsarnok építésére, illetve arra, hogy füves labdarúgópálya építésére 86 millió forintot fordítanak.

A vársovezető szerint a település turisztikai vonzerejét jelentősen növeli az ősszel elkészült kerékpárút Tata és Tatabánya között, valamint a nyárra felépülő ökoturisztikai központ az Öreg-tó partján és a visszatérő forrásokat bemutató tanösvény.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere a városi tömegsport színhelyeinek fejlesztését ismertetve elmondta, hogy felújítják a város első műfüves pályáját, befedik a jégpályát, futókört építenek a Csónakázó-tó köré, valamint bővítik és lefedik a Jubileum parki műfüves pályát, ahol ezernél több ember játszik kispályás focit. A fórum végére érkező Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár áttekintette az elmúlt három év sportéletet fejlesztő intézkedéseit, majd elmondta, hogy az olimpiai edzőtáborban a 2020-ig terjedő időszakban tervezik a lőtér teljes felújítását, Tatabányán pedig a cselgáncs regionális módszertani központját szeretnék létrehozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Overdose lesz a főcsődör Bábolnán - Így örült a mén a hírnek - fotók

Fedezőménként folytatja a Bábolnai Nemzeti Ménesben a kilencéves magyar versenyló. Tovább olvasom