Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Nézze meg itt az esztergomi Duna Múzeum gyűjteményeit

Neten Széchenyi István irat- és levélhagyatéka, 80 régi folyamszabályozási térkép, 200 mérnöki eszköz, modell, makett.
A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, ismertebb nevén az esztergomi Duna Múzeum hét gyűjteményének közel háromezer műtárgya vált láthatóvá a múzeum honlapján - mondta el az MTI-nek az intézmény marketing munkatársa.


Széchenyi István irat- és levélhagyatékából 930 tétel böngészhető, emellett 80 régi folyamszabályozási és egyéb térkép tekinthető meg. A tárgyi gyűjteményből 200 mérnöki eszköz, modell, makett látható, a 19. századi fényképek közül 400 tétel áll a nagyközönség rendelkezésére - tette hozzá Bárd Edit.


A tematikus gyűjteményekből a legnépszerűbb témákhoz - halászat, malmok - kapcsolódó tételek adatai váltak hozzáférhetővé. A keresőben a szabad szavas keresés mellett szófelhő és hasonló találatok kiadása is segíti a felhasználót, a teljes adatbázisban való keresés mellett pedig gyűjteményenkénti böngészésre is lehetőség van.

A honlapon megjelenő minden egyes műtárgy leírásához, adataihoz nézőkép tartozik. Az érdeklődők, kutatók egy-egy műtárgy kartonjáról közvetlenül felvehetik a kapcsolatot az illetékes muzeológussal, sőt a kutatási engedély kérelmezése is indítható közvetlenül keresőfelületről.
A keresőn keresztül elérhető adatbázis folyamatosan bővül, a múzeum gyűjteményének egyre több darabja ismerhető meg közelebbről. A gyűjteményt bemutató program elődjét 2008-ban fejlesztették ki, majd 2012-ben kezdték meg a nagyközönségnek szóló változat létrehozását, majd feltöltését a Nemzeti Kulturális Alap Múzeumi Kollégiumának közel egymillió forintos támogatásával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fudokan Országos Bajnokság: 2 Tempós bajnoki cím, 9 érem

Ercsiben rendezték meg a Fudokan Országos Bajnokságot, amelyen a Den Shin Dojo tagjai is részt… Tovább olvasom