Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Négy személyt, köztük egy 11 éves kisgyermeket támadott meg egy harci kutya Esztergomban

Négy személyt, köztük egy 11 éves kisgyermeket támadott meg egy harci kutya Esztergom Kertvárosban. Súlyos sérülésekkel szállította őket kórházba a mentő 2012. október 25-én kora este.
A gyermeket bántotta először az eb egy családi ház udvarán. A kutya a főbérlő tulajdona, a kisfiú édesanyjával és nagymamájával él ott albérletben. Az állatokat gazdáik többnyire elzárják, ha elengedik őket, szólnak az albérlőknek, maradjanak lakásukban, nehogy bántsák őket a kutyák. Október 25-én kora este azonban az egyik mégis megmart négy embert, köztük egy 11 éves kisfiút. Ennek okát és a kutyatámadás körülményeit az Esztergomi Rendőrkapitányság vizsgája.

A gyermeknek édesanyja és nagymamája próbált segíteni, de ők sem bírtak az állattal, az őket is megtámadta és megmarta. Hallva segítségkérő kiabálást a szomszéd megpróbálta megfékezni az állatot, de a kutya ellene fordult. Hiába mászott fel egy kerítésre, a feldühödött állat lerántotta és marcangolni kezdte a lábát.

Az állatok gazdái ezt követően megfogták a kutyákat, majd további vizsgálat céljából átadták azokat a helyszínre érkező gyepmesternek. Az állatokat szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Olvasóink írták

 • 10. Hyppolit 2012. október 26. 22:02
  „Minden kutya olyan "intelligens", mint a gazdája. Hány, de hány tragédia történt már kutyatámadás miatt, pedig ez a "veszélytelen kikiálltott" eb a vadon élő farkas leszármazottja, csak a homo sapiens "háziállatosítani" akarta. Egy-egy targédia után a gazdik bárgyún állítják, nem is értik, hiszen a jámbor állat még soha nem bántott senkit. A sok gyászos tragédia közül máig bennem él az a lakótelepi eset, amikor a lakásban tartott családtagnak minősülő husky széttépte az iker csecsemőket, amíg az anyuka melegítette nekik az ételt. Nagy port kavart, állítólag állatpszichológusok szerint a kutya féltékeny lett a kis jövevényekre. Szóval szerintem nek kell harci kutyának lenni, elég egy szó: kutya. ..a farkas leszármazottja. S az a kutyatartó, aki esküszik a saját ebére, még azt is érheti ilyen "meglepetés". Csak idő kérdése...volt már rá példa bőven.”
 • 9. knifemaster 2012. október 26. 20:17
  „6. állampógár 2012.10.26. 17:49

  :DDD”
 • 8. gyugyu1 2012. október 26. 19:48
  „ezeket a kutyákat az illetékes <moderálva> miniszter kivette" a veszélyes ebek " listájáról !!!

  azt kivánom neki ilyen dög támadja meg őt !!!!”
 • 7. mima 2012. október 26. 18:08
  „a cikk szerint az albérlők is tudták, hogy veszélyes a kutya...nem viszem a gyerekem folyópart szélére, ha nem tud úszni, ez ingyen albérlet lehetett, ha nem mentek el innen még időben”
 • 6. állampógár 2012. október 26. 17:49
  „Én meg piranhát tartok.Néha leviszem őket sétálni a szabaastrandra. A sok bunkó meg sikít.”
 • 5. Ricsisv 2012. október 26. 15:50
  „A módosított törvény szerint egy kutya nem minősíthető a fajtája alapján veszélyes ebnek. Persze ehhez még hozzájön az is, hogy az Amerikai Pitbull Terrier lassan fél éve nem tartozott a veszélyes eb kategóriába...Én két ilyen "harci kutyával" élek együtt,véleményem szerint minden nevelés kérdése!!!”
 • 4. Hunicum 2012. október 26. 13:23
  „Az ilyen emberek miért nem törpenyulat tartanak?”
 • 3. Madarász 2012. október 26. 10:44
  „2. Tudtommal olyan fajtájú kutya, hogy harci kutya nem is létezik... Veszélyesnek minősített fajták és ebek vannak.”
 • 2. Contar 2012. október 26. 09:32
  „Tudtommal Magyarországon harci kutya nem tartható!”
 • 1. Catherina 2012. október 26. 09:27
  „nem lepődnék meg, ha a gyerek hergelte volna a kutyát, de ha tévedek, akkor is az emberek a hibásak, - mért kell ilyen kutyákat nevelni, képezni?!? - visszanyal a fagyi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket lopott meg

Szabálysértési értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Kisbéri… Tovább olvasom