Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Missziós ház Tatabányán

Missziós ház építését tervezi a református templom mellé Tatabánya Bánhida városrészében a gyülekezet, miután megvásárolta a templom szomszédságában található házat.
A gyülekezet lelkipásztora, Szilágyi Sándor kedden az MTI-nek elmondta, a missziós házban közösségi terem és segédlelkészi lakás kapna helyet. A közösségi teremben családi napközit szerveznének, illetve idősgondozást biztosítanának. A tervek szerint 60 millió forintos beruházásra a hívek körében végzett gyűjtés mellett az egyházkerülettől remélnek támogatást, valamint pályázaton indulnának.

Tatabányán a bánhidai református egyházközség a legnépesebb, 300 felnőtt taggal. A városban még egy református egyházközség működik, és most érkezett a városba egy missziós lelkész a harmadik egyházközség megszervezésére - mondta Szilágyi Sándor.

A bánhidai református templomot 1939-ben kezdték építeni, a háború nehézségei miatt először torony nélkül, majd az épületet 1951-ben az eredeti tervektől eltérő, jellegtelen toronnyal egészítették ki.
A korábbi terveknek megfelelő tornyot 2000-ben építették fel. A templomot 2004-ben teljesen felújították, karzatot építettek be, új szószék és úrasztala készült, valamint digitális orgonát szereztek be.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalót keres a Tatabányai Rendőrkapitányság

A lakosság segítségét kéri a Tatabányai Rendőrkapitányság, hogy azonosítsák és megtalálják azt a… Tovább olvasom