Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megnyitott a Bábolnai Gazdanapok

Szerdától négy napon át tart a magyar agrárgazdaság egyik legnagyobb kiállítása, a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, ahol csaknem 150 kiállító 21 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit.
A kiállítást Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára nyitja meg.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok idén is több szakmai rendezvénynek ad otthont. Csütörtökön a Gabonatermesztők Országos Szövetségének konferenciáján az agrár helyzetértékelés után a várható támogatásokról, a gabonapiaci kilátásokról integrált növénytermesztés lehetőségeiről és az agrárpénzügyekről tájékoztatják a szakembereket.

Az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztálya és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége pénteki, közös rendezvényén többek között az erdészeti gépesítésről és a SEFAG Zrt. energiaerdő-projektjéről tartanak előadásokat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az EU 2013 utáni agrártámogatásainak rendszeréről, annak változásairól, valamint az új kamara programjáról tart fórumot.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok hagyományos programja a szántóföldi gépbemutató, ahol működés közben láthatók a munka- és erőgépek. Az idei bemutatók fő témája a zöldtakarmány betakarítás és talajművelés eszközeinek megismertetése. A látogatók több mint 40 gépet és több gépújdonságot tekinthetnek meg.

A Gazdanapok egyik kiemelt eseménye a Lovas Hagyományok Múltban és Jelenben - Bábolnai Lovasturisztikai Napok. A rendezvény keretében naponta látható lovas program, amelynek főszervezője a házigazda a Nemzeti Ménesbirtok Kft. Pénteken a Ménesbirtok felajánlásában egy Shagya-arab lovat sorsolnak ki azok között, akik belépőjegyet vettek a gazdanapokra.

A kiállítás négy napja alatt az érdeklődők megtekinthetik a Ménesudvart, lovaskocsival ellátogathatnak a Csikótelepre, hintóval kikocsikázhatnak az Arborétumba, ahol a híres lovak temetőjét is megnézhetik, illetve idegenvezetéssel látogathatják meg a Szapáry-kastélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törökkori történelmi fesztivál Tatán

A tatai Vár és az Eszterházy tér ad otthont május 24-től a háromnapos törökkori történelmi… Tovább olvasom