Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Megállapodást kötött az Agora és a könyvtár Tatabányán

A partnerség eredményeként közös programok valósulhatnak meg.
Együttműködési megállapodást írt alá az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője, Sámuel Botond és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár (JAMK) igazgatója, dr. Voit Pál a Kortárs Galériában csütörtökön.

Sámuel Botond elmondta, a két szervezet az Agora nyitása óta törekszik közös programok szervezésére. A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a kooperációt szorosabbra fűzik a felek az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával.

Dr. Voit Pál is azt emelte ki, hogy egy, már létező és gyümölcsöző együttműködés megerősítését jelenti a dokumentum aláírása. Hozzátette, az előzményekre bátran támaszkodhat a város két jelentős kulturális intézménye.

Sámuel Botond röviden beszélt az elkövetkezendő közös programokról, és beszámolt arról is, hogy a könyvtár a sajtófigyeléssel rendezett, jól átlátható archívumot hoz létre, és kezel az Agora számára. Az ügyvezető felhívta a figyelmet a közelgő, 2014. június 6-án rendezendő Tatabányai Könyvünnepre, amelynek kiemelt programja lesz Hobo Irodalom Birodalom című verskoncertje.

Dr. Voit Pál a Tatabányai Könyvünneppel kapcsolatban elmondta, hogy a könyvtár is érdekes programokkal várja az érdeklődőket. Az igazgató hangsúlyozta, az összefogásnak köszönhetően nagyobb eséllyel vehetnek részt a különböző közművelődési pályázatokon a felek.

Az aláírt dokumentum tartalmazza az együttműködési alapelveket és az aláírás pillanatában tudható konkrétumokat. A partnerség eredményeként további közös akciók valósulhatnak meg 2014-2015-ben:

• Olvasásra születni – komplex irodalmi foglalkozások nagycsoportos óvodások részvételével:
2014. június 6. (a Tatabányai Könyvünnepen) – Paulovkin Boglárka
2014. szeptember 10. – Finy Petra
2014. szeptember 15. – Zemlényi Zoltán

• Tatabányai Könyvünnep, 2014. június 6. – közös, egymást erősítő program az Ünnepi Könyvhét kapcsán

• Honismereti tábor, 2014. június 30. – július 4. – közös pályázat eredményeként Csákányospusztán

• Kulturális piac, 2014. szeptember 20. – Tatabánya város és Komárom-Esztergom megye kulturális és szabadidős kínálatának egy helyre koncentrált megjelenése

• Holokauszt pályázat

• József Attila XI. Nemzeti vers-, énekelt vers és prózamondó verseny, 2015. április 9-11. – kétévente megrendezett, határon túli magyar versmondókat is érintő verseny

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt nem járnak a vonatok Tatabánya és Oroszlány között

Baleset miatt nem járnak a vonatok Tatabánya és Oroszlány között - közölte a Mávinform… Tovább olvasom