Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lezárult az esélyegyenlőségi program a kisbéri kistérségben

Lezárult a kisbéri kistérségben a hátrányokkal küzdő iskolások esélyeinek javítását szolgáló program. A projektben 180 gyerek és 80 család integrációjának segítését vállalták, de a foglalkozásokon több mint 300 gyerek vett részt - közölte a program kommunikációs felelőse csütörtökön az MTI-vel.
A kistérség 20 millió forint uniós támogatást nyert el a foglalkozásokra, amelyeket megelőző szándékkal vagy a már kialakult személyiségzavarok korrekciójára rendeztek önismereti, személyiségfejlesztő, kortárssegítő és közösségépítő csoportokban - mondta Gáspár Mária.

A felnőtteknek konfliktuskezelő tanácsadást, egyéni pszichoterápiát, szociális beilleszkedést segítő tréninget tartottak, illetve a gyermekneveléshez kaptak tanácsokat a szülők.

A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás elkötelezett a hozzá tartozó településeken élők esélyegyenlőségének megteremtésében. A közelmúltban megvalósított fejlesztések, az iskolák felújítása és a környék turisztikai látványosságainak újjáépítése új lehetőséget kínál a kistérség 17 bakonyaljai településének, amelyek a közoktatás, az egészségügy, a gyermekvédelem és a szociális ellátás területén végeznek közös feladatokat - mondta Gáspár Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az esztergomi élményfürdőben kikapcsolták a fűtést, elzárták a meleg vizet

Hetvenmillió forintos tartozás miatt szeptember elsejétől kikapcsolták az Aquasziget Esztergom élményfürdőben a meleg vizet és a fűtést. Tovább olvasom