Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 13°C Még több cikk.

Lezárt ügyek: bíró elé állnak a temetői tolvajok

Lezárult a nyomozás annak a két férfinak az ügyében, akiket a tatabányai Újtelepi temetőben történt bűncselekmények elkövetésével a Tatabányai Rendőrkapitányság Vádelőkészítő Osztálya
A 23 és 24 éves férfiak 2012. nyarán több mint 5 millió forint kárt okoztak az elhunytak hozzátartozóinak, akik pénzt nem sajnálva állítottak méltó emléket szeretteiknek.

Június elején 5 feljelentés érkezett ismeretlen tettes ellen a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára. Özvegyek, gyászoló családtagok kérték a Rendőrség segítségét, mert a sírhelyekre kihelyezett réz, illetve bronz vázáknak, mécses tartóknak, szobroknak nyoma veszett.

A nyomozók úgy érezték, tűt keresnek a szénakazalban, mégsem adták fel, hogy megtalálják a tolvajokat. Úgy gondolták, a környéken kell keresni az elkövetőket, ezért széles körű adatgyűjtést végeztek. Egy nap „terepmunka" során, két fiatal férfiba botlottak a Hentes utcai garázsoknál. Dobozokat cipeltek, melyekben fém alkatrészek voltak. Eredetükre vonatkozóan össze-vissza beszéltek, de a rendőrök ekkor még nem tudták bűncselekményhez kötni a látottakat. Egy héttel később azonban egy helyi cég vezetője feljelentést tett a Rendőrségen betöréses lopás miatt, ráadásul a tőle eltulajdonított tárgyak megegyeztek azokkal, melyeket napokkal korábban a nyomozók találtak a két férfinál.

A rendőrök újra megkeresték őket, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a garázsban is kutatást tartottak. A helyszíni szemle során réz és bronzmaradványokat találtak, melyekről a két férfi bevallotta, hogy a temetőből eltulajdonított tárgyakból származnak. Ők lopták el a keresett vázákat, szobrokat, melyeket aztán egy flex segítségével feldaraboltak és a közeli méhtelepen pénzzé tettek.

A két férfit nyolc rendbeli lopás megalapozott gyanújával vette őrizetbe a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és kezdeményezésükre a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A napokban a Tatabányai Rendőrkapitányság Vádelőkészítő Osztálya lezárta a nyomozást az ügyben, és vádemelési javaslattal küldte meg az Ügyészségnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárt ügyek: Félresikerült rablás

Rossz anyagi körülményeire hivatkozott az a tatabányai férfi, aki 2012 augusztusában megpróbált… Tovább olvasom