Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Korábban is fenyegetőzött gyermeke megölésével a gyilkos anya

Az anya egy tatai panzióban ölte meg 8 éves kislányát, akinek holttestét hétfőn találták meg. Kiderült, korábban már fenyegetőzött gyilkossággal, lányának fehér koporsót kért.

Szerda, 18.41 - Előzetesben a gyermekét megölő nő

A Tatabányai Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte Á. Anikót, aki saját, nyolc éves gyermekét ölte meg.

A bűncselekmény elkövetését elismerte, de részletes beismerő vallomást továbbra sem tett az a 41 éves tatabányai nő, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. április 6-át megelőzően egy tatai panzióban megölte kislányát.

A gyermek holttestét a rendőrök lakossági bejelentés alapján találták meg a szálló egyik szobájában, innen állították elő Á. Anikót a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra. A gyanúsított ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.

A gyanúsítottat 2015. április 8-án előzetes letartóztatásba helyezte a Tatabányai Járásbíróság.

Korábban

Hétfő délelőtt találták meg annak a kislánynak a holttestét, akit a hétvégén keresett a rendőrség. A megalapozott gyanú szerint a gyermek anyja egy tatai panzióban megölte tőle külön élő, a tavaszi szünet egy részében nála tartózkodó lányát.

A nőt a panzióban fogták el a rendőrök, majd előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Á. A. ténybeli beismerő vallomást tett, a rendőrség őrizetbe vette.

Kedden az Indexnél jelentkezett a kislány édesapja, aki szerette volna elmondani Laura történetét. A portál kiemelte, hogy a beszámoló egyoldalú, hiszen csak az apa szemszögéből ismerteti a történések hátterét.

Részegen vitte óvodába


A gyermek házasságon kívül született, az apának felnőtt fiai és felesége volt. Laurát azonban a nevére vette, és gondoskodott is róla. A kislány az anyjával és a nagyanyjával élt Budán, ott is kezdett óvodába járni.

Az anya korábban többször részegen vitte a gyereket az óvodába, délutánonként pedig gyakran erősen ittas állapotban rendszeresen ott ült az egyik sörözőben, és vele volt az akkor 5 éves kislány is. A nő korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, ivott és gyógyszereket is szedett.

2012 júniusában az anya azzal hívta fel a gyermek apját, hogy megöli magát és a gyereket is. Az apának még azt mondta, rendeljen majd szép fehér koporsót Laurának.

Elvették az anyától


Ilyen előzmények után a kislányt az utóbbi években ezért az apa nevelte, az anya csak ritkán találkozott a gyerekkel. A nő helyzete mostanában rendeződni látszott, az apa ezért egyezett bele, hogy a húsvéti hétvégét együtt töltsék.

Nagycsütörtökön az apa vitte el a kislányt Tatabányára, az anya lakására. A kislánnyal Tatára ment, ahol egy olyan panzióban bérelt szobát, ahol a vendég megkapja a kulcsot, de nincs recepció, azaz nem látják, melyik vendég mikor megy és jön.

Az apa gyanút fogott, mert telefonbeszélgetéseik alkalmával nem hallotta a gyermeket a háttérben, nem beszélt vele. Beszélt a nő tatabányai barátnőjével, aki azonban nem tudott a hollétükről. Ekkor kezdett nyomozni a gyermek után.

Öt napig ivott a holttest mellett


A barátnő emlékezett, hogy az asszony Tatán foglalt szállást, az apa ezért Tatára indult. Értesítette a rendrőséget is, akik körözést adtak ki a kislány ellen. Lekérték a nő telefonjának koordinátáit, így derült ki, hogy a Tatai-tó közelében vannak.

A nőt hétfőn találták meg a kibérelt házban, a szobában pedig ott volt a halott gyermek. Az anya már odaérkezésünk napján megölte a kislányt, kötelet és kést használt. A nő ezek szerint öt napon át ott volt a halott gyerekkel a szobában.

Az apa most válaszokat keres. Nem érti, hogyan működik a gyermekvédelmi rendszer Magyarországon, és a korábbi jelek ellenére miért nem ellenőrizték alaposabban az anyát.

Nem szólította anyának

– Nem térek magamhoz, mi­óta megtudtam, mit tett Anikó – mondta el a Borsnak a nő élettársa, István, akivel egy hónapja ismerkedett meg.

– Nekem mindig arról beszélt, hogy mindennél jobban imádja a kislányát, csak azért nem él vele, mert a bank elvitte a lakását, így az apjánál helyezték el a gyereket. Én ad­tam neki huszonötezer forintot, hogy mindent megvegyen a kislánynak, amit csak kér. Erre ő ezt tette – magyarázta az élettárs.

István szerint a nőnek az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor Laura nem anyának, hanem Anikónak szólította.

– A gyereknek azt tanították, hogy az apja új barátnőjét szólítsa anyának, az igazi anyját pedig Anikónak – legalábbis Istvánnak ezt mesélte az asszony.

– Ez rettentően felzaklatta, és úgy tudom, a gyilkosság is ezért történt. Anikó egy rendes nő volt, csak a káros szenvedélyeinek nem tudott parancsolni. Többször erősen ittas volt, mire hazaértem, és kiderült, hogy az orvos által felírt erős nyugtatóimat is bevette. Ilyenkor megvadult – mondta István.

A bíróság szerdán dönt Á. Anikó előzetes letartóztatásáról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múzeumban lévő tárgyak 98 százaléka eredeti, Amerikából való

A fogadó, bank, templom, víztorony és farm mellett lassan a vasútállomás is várja a Henryx Citybe látogatókat. Tovább olvasom