Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Komárom és Révkomárom helyzetéről tárgyalt Orbán Viktor

Komárom és a szlovákiai Révkomárom szervesen összetartoznak, és fontos lenne, hogy ez a kapcsolat minden szinten erősödjön - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Czíria Attila, a felvidéki Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd közös révkomáromi polgármesterjelöltje, valamint Berényi József MKP-elnök hétfői budapesti tárgyalásán.
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel közölte: a kormányfő üdvözölte, hogy Komáromban megvalósult a két párt összefogása, és támogatását fejezte ki a jelöltnek.

A megbeszélésen szorgalmazták a határon átnyúló térségi projektek folytatását, az erődrendszerben rejlő lehetőségek jobb kihasználását, valamint kiemelték a megújuló komáromi híd jelentőségét.

A felek áttekintették a magyar tannyelvű kisiskolák és szakiskolák, valamint a felvidéki magyar színházak helyzetét. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: a felvidéki magyar identitás megőrzését szolgáló intézmények továbbra is számíthatnak a magyar kormány támogatására, beleértve a szükséges anyagi források biztosítását is.

Megvitatták ezen kívül a magyar kormány javaslatait újabb magyar-szlovák határátkelők megnyitásáról, illetve a komáromi térség gazdasági és munkaerő-piaci helyzetét. Az MKP elnöke szorgalmazta a Miskolc-Kassa autópálya-összeköttetés mielőbbi megvalósítását - tájékoztatott Havasi Bertalan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új gyár épül Komáromban, 150 munkahely jön 2017 végéig

Sikeresen indult a komáromi Nokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítása a KKM szerint. Tovább olvasom