Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kihűlt volna, ha nem segítenek rajta

Életet mentett az időben érkező állampolgári bejelentés, a rendőri intézkedés, majd a szociális munkások segítsége.
Egy hajléktalan nő feküdt Tatabánya egyik füves területén, aki magától már nem tudott volna segítséget kérni és fedél alá menni.

2012. november 20-án késő délután állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Tatabánya egyik füves területén egy nő fekszik a földön. A hajléktalan megpróbált felkelni, de erősen ittas állapota miatt ez nem sikerült. A tatabányai járőrök helyszínre érkezésük után értesítették az Utcai Szociális segítők Egyesületét, akik krízisautójukkal a hajléktalanszállóra vitték a bajba jutott nőt.

A téli időjárás minden évben komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A Rendőrség felkészült az elkövetkező hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történő közreműködésre. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság feltérképezte azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg az utcán élők. Ezeket a tél folyamán visszatérően ellenőrzik a járőrök és szükség esetén segítenek a bajba jutottakon. A Rendőrség elsősorban azt szeretné megelőzni, hogy a hajléktalanok bűncselekmények áldozataivá váljanak, illetve, hogy a fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek, vagy esetleges fertőző betegség esetén veszélyeztessék környezetüket.

A rendőrök folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a területileg illetékes krízisközpontokkal. Ahogy a fenti esetben is, szükség esetén azonnal értesítik a diszpécserszolgálatot. Amennyiben hajléktalannal találkoznak, kötelesek tájékoztatni őket, hol találnak melegedőt, betegség vagy sérülés észlelése esetén pedig mentőt hívnak hozzájuk.

A hideg idő azonban nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

Mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a Rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha a hideg időjárás következtében emberek életének veszélyeztetéséről van információjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt keresik

Csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság… Tovább olvasom