Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Kiemelt kockázati helyszínnek számít az autópálya a megyében

Tavaly 1989 esetben indított riasztást a megyei műveletirányítási ügyelet. A statisztika 959 tűzesetet, 800 műszaki mentést jelez. 229 riasztás téves jelzésen alapult.

Komárom-Esztergom megyében három-három hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs és önkormányzati tűzoltóság van. A hivatásos és önkormányzati egységek munkáját huszonkettő önkéntes tűzoltóegyesület segíti. Az összes beavatkozásból 118-nál vették ki a részüket a munkából az önkéntesek, mely 2013-hoz képest 90 százalékos növekedést jelent.

Számos kiemelkedő esettel kellett szembenéznie az igazgatóságnak az elmúlt évben, ilyen volt, amikor januárban Táton felrobbant egy családi ház. Szerencsére a tulajdonos nem volt otthon. A rendőrség és a katasztrófavédelem összefogásának köszönhetően a robbanás okát alig néhány nap alatt kiderítették és a gyanúsítottakat is elfogták.

Tartálykamion szakította át decemberben a szalagkorlátot Bábolnánál, s egy Győr felé közlekedő, élelmiszert szállító tehergépjárművel ütközött.
Tartálykamion szakította át decemberben a szalagkorlátot Bábolnánál, s egy Győr felé közlekedő, élelmiszert szállító tehergépjárművel ütközött.


Májusban két egymást követő nap két nagy baleset is volt az autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán. Ácsnál a hirtelen kialakult zivatar miatt munkásokat szállító busz ütközött tartálykamionnal. Négyen sérültek meg súlyosan, tizenketten könnyebben. A másnapi, Tatánál történt balesetnél nem volt ilyen szerencsés a sofőr, belehalt az ütközésbe. Egy kamion hátuljának csapódott. Októberben Tatabányán történt vonatbaleset. Egy menetrend szerint közlekedő busz a sínekre hajtott és az éppen érkező vonat a jármű hátuljának ütközött. Tizenegyen sérültek meg, egyikük a kórházban belehalt a sérüléseibe. Decemberben egy tartálykamion átszakította a szalagkorlátot Bábolnánál az autópályán, nekiütközött egy másik kamionnak és felborult. Személyi sérülés nem volt, de közel 10 kilométeres dugó alakult ki délutánra.

A tűzoltóságok közül a legtöbbször a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság vonult, szám szerint 638-szor. A megyében kiemelt kockázati helyszínnek számít az autópálya, itt összesen 41 beavatkozás történt, főleg műszaki mentés, de számos tűz is előfordult. A megye közútjairól 173 esetben kértek segítséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komárom-Esztergomban évente 16 ezer donor segít a rászorulókon

Hogyan lesz a donorok által leadott vérből a betegek kezelésére alkalmas készítmény, milyen vizsgálatokat végeznek a vérrel, mielőtt a kórházak
megkapják? Tovább olvasom