Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Jön a húsvét – Láthatósági mellényt osztottak a kerékpárosoknak

Láthatósági mellényt osztottak a Komáromi Rendőrkapitányság rendőrei a kerékpárosoknak. Ezzel is szerették volna felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

A húsvét közeledtével a forgalomban részt vevők folyamatos közúti ellenőrzésekre számíthatnak. A következő napokban főleg az ittas vezetők kiszűrése a cél.

A rendőrség a korábbi években is nagy figyelmet fordított a kerékpáros- és gyalogosbalesetek megelőzésére, idén azonban ez lesz az egyik fő feladatuk.

A rendőrség idei kiemelt feladatai közé tartozik a kerékpárosok ellenőrzése.
A rendőrség idei kiemelt feladatai közé tartozik a kerékpárosok ellenőrzése.


– Sajnos az elmúlt időszakban két halálos kimenetelű baleset is történt Komáromban és közelében, mindkét eset az ittas gyalogos hibájából. Arra kérjük a kerékpárosokat és a gyalogosokat, hogy külterületen korlátozott látási viszonyok között mindenképpen viseljenek láthatósági mellényt – mondta el Ábrahámné Orbán Renáta rendőr törzsőrmester. A közlekedők az ünnep közeledtével még több rendőrrel találkozhatnak az utak mentén. Április 6-ig elsősorban az ittas vezetők kiszűrése lesz a cél, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyorshajtás mellett az ittasság is gyakran szerepet játszik a balesetek bekövetkezésében, de kiemelt figyelmet fordítanak a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjére, legyen szó személygépkocsi vezetőjéről, motorosról vagy kerékpárosról. A közlekedők bel- és külterületeken egyaránt számíthatnak a rendőrség jelenlétére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor a világ legerősebbjei között

Magyarországot immár harmadszor képviseli a tatabányai Nagy Ákos a világ legerősebb embere versenyen. Tovább olvasom