Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Jól szerepeltek tavaly a komáromi lovasok

Szombat délelőtt is munka zajlott a Prime Lovas Klub koppánymonostori pályáján. Ugyan még csak januárt írunk, de a lovasok már most megkezdték a felkészülést az áprilisban induló versenyszezonra. A Prime Lovas Klub jól vette az első év akadályait, hiszen a lányok szép eredményeket értek el a megyei és az országos megmérettetéseken egyaránt.

A klub egy éve működik új helyen, jelenleg 32 taggal, négy saját és négy bértartásban lévő lóval. A lovasok közel fele versenyszerűen űzi a sportot. A gyerekeknek 14 éves korig nem kell vizsgát tenniük, ezt követően azonban a versenyzéshez rajtvizsgaengedély szükséges, amit a Prime Lovas Klubnál is meg lehet szerezni.

– Olyan tagjaink vannak, akik komolyan veszik a lovaglást, nem csak hébe-hóba jönnek ki a pályára, hanem adott esetben mindennap gyakorolnak. Egy családot alkotunk, hiszen rengeteg közös programot szervezünk, sokszor elmegyünk megnézni egymás versenyeit. A lovak és a természet közelsége nyugtató hatású, így ez egy kifejezetten stresszoldó sportág – mondta el a Kisalföldnek a klub vezetője, Pap Alexandra.

Lea a Gyeposz-versenyeken ügyességi pályákat teljesített.
Lea a Gyeposz-versenyeken ügyességi pályákat teljesített.


Kiss Krisztina, Varga Zsófi és Laux Lea áprilistól októberig versenyeztek a Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége által életre hívott ügyességi és ugróversenyeken.

– Három éve lovagolok, de az első versenyem tavaly volt. Ügyességi pályákat kellett teljesíteni, ahol jól szerepeltem, így minősítést szereztem az országos döntőre – mondta Varga Zsófi.

– Heti háromszor-négyszer járok edzésre. Azért nagyon jó sport a lovaglás, mert itt nem eszközzel dolgozunk, hanem egy érző lénnyel. Az a célom, hogy minél több versenyen eredményesen szerepeljek, illetve, hogy később legyen egy saját lovam – tudtuk meg Laux Leától.

A csapat legújabb tagja Vajda Antónia, aki tavaly év végén csatlakozott a Prime Lovas Klubhoz, első versenye a kisbéri Mikulás-kupa volt.
– Nagyon jól érzem magam lovaglás közben, hiszen ilyenkor csak a lovamra kell figyelnem. A kisbéri versenyen izgultam, de azért nagyon jó volt. 41 indulóból a tizenkilencedik lettem – újságolta.

Kiss Krisztina a Gyeposz ügyességi versenyein kívül ugróversenyeken is indult.

– Tavaly közel egy tucat érmet szereztem, 60–80 centiméter közötti akadályokat ugrattam. Az ugratáshoz határozottság kell, nehogy félrevigyen a ló, illetve elengedhetetlen a lóval való együttérzés és a jó technika – magyarázta Kiss Krisztina.

A lányok a kiváló szereplésnek köszönhetően minősítést szereztek az országos döntőre, ahol Kiss Krisztina a harmadik helyet szerezte meg díjugratásban és negyedik lett nehéz ügyességi kategóriában. Laux Lea negyedik helyen végzett a könnyű ügyességi kategóriában, míg Varga Zsófi az ügyességi kezdő kategóriában a hetedik helyezést érte el. A felnőttek közt versenyzett Kuszák Dóra, aki már 15 éve űzi a sportot.

– Két éve büszkélkedhetek egy saját lóval. Aranyforint Afrodité egy ötéves kisbéri kancacsikó, akit én lovagoltam be. Azóta érzem magamon is a fejlődést, amióta együtt dolgozunk. Tavaly sikerült C0-ás ugróversenyeken indulni. Nekem és a lónak is ez volt az első versenyév, így szoknunk kellett az új szituációt, de jól vettük az akadályokat, így idén kezdő lovasként szeretnénk indulni a megyei bajnokságban – mondta Dóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjmentesítené az M1-es Tata és Tatabánya közötti szakaszát a megyei közgyűlés

Azért kérik, mert a január 1-től esedékes díjfizetés miatt az autópályáról az 1-es főútra terelődik a forgalom. Tovább olvasom